Dacă vă întrebați cum să faceți această prăjitură cu caramel, aflați că această rețetă este foarte ușoară și rapidă. Cu câteva ingrediente și câteva tigăi bune, veți obține un tort de caramel de excepție. În plus, secretul constă în răbdare, căci una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face atunci când modelați un tort în straturi este să nu lăsați suficient timp pentru ca acesta să se răcească, înainte de a adăuga glazura.
1 cană de smântână
¼ ceașcă de lapte
1 cană de unt
2 căni de zahăr
4 ouă mari
2 ¾ cești de făină
2 lingurițe de praf de copt
½ linguriță de sare
1 linguriță de extract de vanilie
1 linguriță de extract de rom
glazură de caramel - obținută prin topirea caramelului
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 180°. Combinați smântâna și laptele într-un vas.
Pasul 2
Bateți untul la viteză medie cu un mixer electric până când acesta devine cremos. Adăugați treptat zahărul, bătând bine în continuare. Adăugați ouăle, câte unul pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.
Pasul 3
Combinați făina, praful de copt și sarea; adăugați la amestecul de unt, alternând cu amestecul de smântână, începând și terminând cu amestecul de făină. Bateți la viteză medie-joasă utilizând mixerul, până la omogenizare după fiecare adăugare. Se amestecă extractul de vanilie și extractul de rom. Ulterior, se toarnă aluatul în două forme rotunde de tort, unse și tapetate înainte cu făină.
Pasul 4
Coaceți la 180° timp de aproximativ 30 până la 35 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, sau până când un vârf de lemn introdus în centrul tortului iese curat. Ulterior, tortul se lasă să se răcească în forme, timp de o oră sau până când acesta se răcește complet.
Pasul 5
Așa cum am menționat la început, este important ca blatul să fie rece când adăugăm glazura. Astfel, după ce prajitura s-a răcit, putem întinde glazura de caramel între straturi și pe partea superioară și laterală a tortului. Simplu și rapid.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News