Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort de cafea și afine, fără zahăr. Un desert de vis pentru zilele călduroase de vară, perfect chiar și pentru diabetici
WhatsApp
Ce poate fi mai gustos pe timpul verii decât un tort cu cafea și afine? În plus, rețeta nu conține zahăr, fiind perfectă pentru persoanele care au diabet sau sunt la dietă. O prăjitură sănătoasă și răcoritoare. 
Tort de cafea și afine, fără zahăr. Un desert de vis pentru zilele călduroase de vară, perfect chiar și pentru diabetici Foto: Captură video youtube

O prăjitură fabuloasă de cafea cu afine și miez de coajă. Această rețetă este una direct de la un cofetar, în care a fost înlocuit tot zahărul cu înlocuitori pentru a se bucura de ea și persoanele cu diabet. Pentru cei care preferă zahărul, acesta poate fi pus la loc dacă doriți. Oricum ar fi, este minunată. Iată rețeta propusă de All Recipes.

 

Tort de cafea și afine - Ingrediente


- 96 g de unt, topit și răcit

- 128 g de lapte

- 3 ouă

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 128 g de îndulcitor zaharos granular 

- 2 lingurițe de praf de copt

- 384 g de făină de toate tipurile

- 224 g de afine proaspete sau congelate

- 192 g de înlocuitor de zahăr brun malitol

- 96 g de făină

- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată

- 64 g de unt, înmuiat

 

2. Tort de ca... (prajitura-cafea.png)

 

Tort de cafea și afine - metodă de preparare


Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți și făinați o tavă de copt.

Pasul 2. Într-un castron mare, amestecați împreună untul topit, laptele, ouăle, vanilia și 192 g cești de înlocuitor de zahăr. Combinați 384 g de făină și praful de copt; amestecați în ingredientele umede până când se amestecă. Încorporați afinele. Întindeți uniform în tava pregătită.

Pasul 3. Într-un castron mic, amestecați împreună înlocuitorul de zahăr brun, 96 gde făină și scorțișoara. Încorporați untul înmuiat cu o furculiță până când amestecul este sfărâmicios. Se presară peste partea de sus a prăjiturii.

Pasul 4. Coaceți timp de 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit, până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Această prăjitură se servește cel mai bine caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel