Vă explicăm cum faceți tortul de cafea înghețat și veți vedea că pașii de urmat sunt foarte simpli, așa că, chiar dacă nu sunteți experți bucătari, veți reuși cu acest desert delicios. Dacă vrei să iasă un tort mai mic, trebuie să folosești doar o tavă cu un diametru mai mic, de exemplu 20 cm.
Ingrediente pentru 8 persoane:
100 g migdale (pentru aluat)
100 g biscuiți digestivi (pentru aluat)
30 g zahar brun (pentru aluat)
10 g pudră de cacao (pentru aluat)
30 g unt rece (pentru aluat)
1 lingură alcool (pentru aluat)
400 g frișcă lichidă (pentru umplutură)
150 ml lapte (pentru umplutură)
150 g zahăr (pentru umplutura)
10 g cafea solubilă (pentru umplutură)
3 gălbenușuri de ou (pentru umplutură)
bucăți ciocolată (pentru garnitură)
Începem prin a face aluatul care va servi drept bază pentru tort. Pentru a face acest lucru, zdrobim ingredientele acestuia până când sunt pulverizate. Acoperim baza și o parte a pereților unei tăvi cu margini detașabile cu diametrul de 24 cm cu acest amestec. Punem în frigider.
Pentru a face umplutura congelată, batem frișca lichidă care trebuie să fie foarte rece. O punem deoparte într-un castron la frigider.
Punem laptele, cafeaua solubilă și zahărul într-o cratiță și le încălzim la foc mic. Adăugați gălbenușurile bătute și amestecați până se formează o cremă.
Turnăm această cremă într-un castron și o lăsăm să se răcească bine. Adaugăm frișca pe care am rezervat-o și amestecăm cu mișcări de învăluire. Turnăm peste aluat și înghețăm peste noapte. Înainte de servire, scoatem marginile tăvii și decorăm tortul cu bucăți de ciocolată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News