O prăjitură cu cafea în care combinăm o prăjitură spongioasă cu nucă de casă cu o cremă de unt foarte dulce. Rezultatul său nu ar putea fi mai irezistibil. Continuă să citești și încearcă această rețetă pentru că nu are nicio complicație. Și vei surprinde pe mai mult de unul!
Dintre numeroasele rețete cu cafea pe care le putem găsi în multe restaurante, supermarketuri sau brutării, această prăjitură cu nucă și cafea este una dintre cele mai dorite.
Pe de o parte, pregătim prăjitura cu făină, ou, unt și atingerea crocantă de nucă împreuna cu aroma cafelei care ne place atât de mult. Iar odată copt aluatul, vom face o cremă de unt și cafea care va da prăjiturii noastre cel mai apetisant rezultat.
Tortul îl poți lăsa la temperatura camerei trei sau patru zile, deși dacă îl ții la frigider va mai rezista câteva zile.
Pentru tort:
- 225 de grame de unt nesarat
- 225 de grame de zahăr brun
- 4 ouă
- 60 de mililitri de cafea
- 50 de mililitri de lapte
- 225 de grame de făină auto-crescătoare
- 1/4 linguriță de sare
- 60 de grame de nuci decojite.
Pentru crema de unt de cafea:
- 345 de grame de zahăr pudră
- 170 de grame de unt nesărat
- 40 mililitri de lapte
- 20 mililitri de cafea.
Începeți prin a pregăti cafeaua. Apoi, veți pregăti două prăjituri egale pentru a putea asambla tortul mai târziu, așa că aveți nevoie de două forme rotunde egale.
Bateți untul cu ajutorul unui mixer cu tije timp de 1 sau 2 minute până obțineți o textură cremoasă. Se adaugă zahărul brun și se mai bate încă 4 minute până rămâne o masă pufoasă și omogenă.
Adăugați ouăle unul câte unul și bateți încet. Se adaugă faina cernută și sarea și se amestecă încet.
Adaugă cafeaua și nucile tocate. Continuați să amestecați totul bine. Dacă aluatul este prea gros, adăugați puțin lapte.
Ungeți baza și părțile laterale a două forme egale cu unt pentru a nu se lipi aluatul și distribuiți amestecul în ambele furme aceeași cantitate.
Da-i lovituri mici pentru a elibera bulele de aer din interior și puneți în cuptorul preincalzit la 180°.
Se coace 20 sau 25 de minute și când vedeți că au crescut și au o culoare mai aurie, le scoateți și le lăsați să se răcească.
Mousse de lămâie. Un desert demențial fără coacere, cu puține calorii. Se topește în gură!
Acum vom pregăti această cremă de unt cu aromă de cafea . Bateți untul timp de 1 până la 2 minute. Adăugați treptat zahărul pudră și bateți mai repede încă 3-4 minute.
Adăugați cafeaua și amestecați. Și dacă rămâne prea gros, adăugați puțin lapte.
Și la sfârșit, asamblam tortul.
Pe o farfurie se așează unul dintre pandișpani și se întinde deasupra un strat (generos) de cremă de unt pentru a acoperi blatul.
Se întinde bine până devine perfect și se adaugă cealaltă prăjitură (fără a se presa). Acoperiți din nou această parte cu crema de unt și distribuiți câteva nuci întregi pentru a decora.
Este gata! Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News