Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoară, dedicată gurmanzilor
WhatsApp
Tortul de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă este o rețetă foarte simplă, care combină trei componente irezistibile pentru aproape toată lumea: un blat de cacao, un strat generos de Nutella și un nor de frișcă Este un desert ușor de făcut pentru o zi specială, o zi de naștere sau, de ce nu, pentru o zi de duminică.
Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoara

Ingrediente

4 ouă la temperatura camerei,

210 g zahăr,

200 g făină,

50 g de cacao amară,

50 ml de lapte,

100 g unt topit,

16 g praf de copt,

200 g de Nutella,

200 ml smântână proaspătă,

zahăr pudră

 

Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. Cum se prepară

 

Într-un castron se pun ouăle, care se bat bine cu zahărul, până când amestecul este pufos și pufos. Apoi, se adaugă treptat făina, cacao, praful de copt și laptele, continuând să mixați cu telul electric până când toate ingredientele sunt perfect combinate.

 

Ați putea încreca și rețeta: Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată şi alune. Reţeta unui desert cu straturi rafinate şi un gust deosebit

Adăugați untul topit, la temperatura camerei și amestecați. După ce ați obținut un amestec neted, turnați-l într-o matriță, cu diametrul de 22 cm, unsă cu puțin unt și tapetată cu făină.

Dacă vă place această rețetă de tort, ar putea să vă placă și: Brioșe cu banane și ciocolată. Un desert ușor, fără unt, zahăr și făină. Are doar 90 de calorii

 

Compoziția se nivelează și se coace într-un cuptor preîncălzit la 180C, timp de 40-45 de minute. Blatul este gata atunci când trece testul scobitorii.

Scoateți matrița din cuptor și lăsați blatul să se răcească complet înainte de a fi tăiat în jumătate. Așezați unul din blaturi pe un platou și îl ungeți cu Nutella.

Vedeți și: Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii

 

Bateți smântâna, rece de la frigider, cu un mixer electric și întindeți-o peste stratul de Nutella. Se acoperă cu a doua jumătate a blatului și se presară cu zahăr pudră. Tortul este gata să fie savurat.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel