Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere
WhatsApp
Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere. Vă propunem rețeta unei prăjituri fără coacere care se face repede și se mănâncă și mai repede. Crema de caramel se face foarte simplu și se combina perfect cu stratul gros de ciocolată de deasupra.
Tort de biscuiti cu crema de caramel

Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere. Ingrediente

 

500 g de biscuiți simpli;

300 g de zahăr;

600 ml de lapte (cu conținut mare de grăsime);

4 linguri de amidon alimentar;

200 g de unt moale;

zahăr vanilat,

1 praf de sare;

100 g de unt cu 80% cacao;

câteva linguri de smântână lichidă.

 

 

 

Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere. Mod de fabricare

 

 

Jumătate din cantitatea de zahăr se pune într-o cratiță, împreună cu trei-patru linguri de apă. Se fierbe până ce siropul devine maroniu. Adaugați restul de zahăr și laptele, amestecând continuu. Amidonul se dizolvă cu câteva linguri de apă și se adaugă în cremă. Totul se amestecă bine până crema devine densă. La final se pune un praf de sare, esența de vanilie și se lasă să se răcească. Apoi adăugați unul și bateți crema cu mixerul la viteza mica, până devine spumoasă.


Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu ciocolată gata în 10 minute. Rețeta unui desert care te va cuceri de la prima bucățică

 

Într-un vas dreptunghiular se așează biscuiții unul lângă altul, într-un singur strat. De asupra se pune un stat de cremă, apoi un stat de biscuiți și tot așa până se termină crema. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort de biscuiți cu cremă de caramel. Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere, s-ar putea să îți placă și rețeta Cremă de brânză cu ciocolată. Rețeta unui desert pe care îl veți mânca în fiecare zi  

 

Ciocolata se topește la microunde, se adaugă smântâna. Totul se amesteca și se toarnă peste ultimul strat de biscuiți. Tortul se lasă la rece pentru trei-patru ore, ideal peste noapte. Taie prăjitura în bucăți de dimensiunea biscuiților. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel