Publicitate
Tort cu ricotta este o prăjitură italiană care se face extrem de ușor. Rezultatul este o prăjitură cu o consistență foarte moale și ușoară, o prăjitură perfectă pentru a o savura cu un praf de zahăr pudră sau pentru a o înmuia în lapte sau în cafea dimineața, pentru un mic dejun hrănitor. Totodată, este un desert excelent și pentru copii.
Gustul delicat de ricotta și smântână este în perfectă armonie cu nota citrică dată de coaja de lămâie și portocală. Se poate prepara atât cu ulei de floarea soarelui dar puteți opta și pentru unt.
- 3 ouă
- 240 g zahăr pudră
- brânză ricotta 250 g ricotta din lapte de vacă
- 75 g ulei de floarea soarelui (sau 100 g unt)
- 80 g smântână (sau lapte)
- 300 g Făină 00
- 16 g praf de copt
- esență de vanilie
- coaja rasă de la 1 portocală
- coaja rasă de la 1 lămâie
Se combină zahărul pudră cu ouăle într-un castron și se amestecă cu un mixer electric până când devine cremos și ușor.
Apoi se toarnă încet uleiul de floarea soarelui în timp ce se continuă să se amestece.
Adăugați ricotta, puțin câte puțin. Apoi, încorporați făina cernută în mai multe etape.
Se toarnă smântâna (sau aceeași cantitate de lapte, dacă preferați), apoi se aromatizează cu esență de vanilie și cu coaja rasă de la o portocală și o lămâie.
Completăm adăugând praful de copt. Amestecăm totul bine și apoi transferăm într-o formă de tort de 22 cm, în prealabil unsă cu unt și făinată.
Acest tort cu ricotta se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 165° timp de 50-55 de minute sau la 170° timp de încă 5-10 minute dacă folosiți un cuptor static.
Se verifică gradul de coacere cu o scobitoare și se lasă să se răcească înainte de a scoate prăjitura din formă și de a o transfera pe un platou potrivit.
Se presară cu puțin zahăr pudră după gust și gata, te poți bucura de o porție sănătoasă de tort cu ricotta.
Chiar e gata în 5 minute!
Poftă bună!
Putem folosi 75 g de ulei de semințe sau, alternativ, 100 g de unt. Dacă alegeți să folosiți unt, lăsați-l să se înmoaie mult sau topiți-l pentru a-l amesteca mai ușor.
Putem folosi aceeași cantitate de lapte în loc de smântână.
Tortul cu ricotta se va păstra bine timp de 2-3 zile și daca nu îl dăm la frigider, însă va trebui depozitat într-un vas închis ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News