Acest mousse este fără ou și necesită doar 3 tipuri de ciocolată și smântână, asta e tot! Fără ouă și fără tehnici dificile. 3 straturi de mousse fin și cremos; ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. Acest mousse triplu de ciocolată într-un pahar este un desert perfect pentru petreceri, zile de naștere, sărbători și orice altă ocazie.
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 50 ml cafea fierbinte
- 100 g zahăr
- 80 g făină
- 30 g cacao
- 5 g praf de copt
Cum se prepară blatul - Tort cu mousse trio de ciocolată
Uleiul, oul și laptele le amestecăm într-un bol, până se omogenizează. Într-un bol diferit punem ingredientele uscate pe care le amestecăm la sfârșit împreună cu celelalte și cu cafeaua fierbinte.
Turnăm aluatul într-o tavă și coacem 12-15 minute la temperatură medie.
Mousse de ciocolată neagră:
- 115g (4 oz) ciocolată neagră
- 1 cană de smântână grea, împărțită
Mousse de ciocolată cu lapte:
- 115 g (4 oz) Ciocolată cu lapte
- 1 cană de smântână groasă, împărțită
Mousse de ciocolată albă:
- 115 g (4 oz) Ciocolată albă
- 1 cană de smântână groasă, împărțită
Cum se prepară mousse-ul - Tort cu mousse trio de ciocolată
Laptele, zahărul, gălbenușurile și amidonul le punem pe foc până se îngroașă. Împărțim crema în trei părți egale, adăugăm ciocolata în fiecare bol, gelatina o hidratăm, apoi o dizolvăm la microunde și o punem în cele trei boluri. Amestecăm bine și o acoperim cu folie pe fiecare bol, apoi o lăsăm la răcit.
Batem frișca, o împărțim în trei și o încorporăm cu cremă.
Există 2 opțiuni pentru a bate frișca:
1. Bateți toată frișca (540 ml) deodată, apoi împărțiți-o în 3 părți egale.
2. Împărțiți în 3 (180ml), apoi bateți fiecare porție, această opțiune este mai precisă.
Însiropăm blatul apoi punem primul strat de cremă cu ciocolată (80% cacao). Îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute, apoi următorul strat și tot așa. Facem glazura și ornăm tortul cum vrem. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News