Tortul cu mere și iaurt este o variantă mai simplă a plăcintei clasice cu mere, datorită înlocuirii untului cu iaurt alb care îl face perfect pentru micul dejun sau ca gustare sănătoasă pentru copii.
Din puținele ingrediente, cum ar fi ouă, zahăr și făină, creăm un aluat moale, cu un gust delicat, pe care apoi se completează perfect cu merele.
Cu câteva felii din acest fruct aranjate în cerc pentru a-l decora, tortul nostru cu mere și iaurt este gata să fie savurat cu o ceașcă excelentă de ceai sau de cafea.
3 ouă
240 g zahăr
300 g de făină
100 ml iaurt simplu
16 g praf de copt
1 kg de mere
coajă de lămâie
Pentru a prepara acest tort cu mere și iaurt, mai întâi combinați ouăle cu zahărul într-un castron și începeți să amestecați cu un tel de mână. Adăugăm apoi iaurtul, făina cernută și praful de copt și amestecăm bine toate ingredientele.
Condimentați cu coaja rasă de la o jumătate de lămâie.
Curățați merele, tăiați-le în bucăți mici, apoi adăugați-le în amestec.
Se toarnă aluatul într-o tavă cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt și făină. Se nivelează cu ajutorul unei spatule și se aranjează câteva felii de măr pe suprafață. Aveți grijă să nu tăiați feliile de măr prea subțiri, astfel încât să evitați arderea în timpul gătitului.
Se presară cu puțin zahăr și se coace la cuptor la 170 de grade timp de aproximativ 50-60 minute.
Înainte să serviți, lăsați să se răcească și apoi îl tăiați.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de tort cu mere și iaurt, cu siguranță îți va plăcea și Pinolata italiană. O rețetă din Toscana care te va face să exclami "Mamma Mia!"
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News