Ingrediente:
3 ouă
150 g zahăr
120 ml ulei
1 iaurt de lămâie
250 g de făină
50 g amidon de cartofi
praf de copt
coaja unei lămâi
rădăcină de ghimbir
Glazura albă de lămâie: zeama de la o lămâie, 100 g zahăr pudră, colorant alimentar alb
Timp de preparare: 10 minute, timp de gătit: 35-40 minute
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Spălați lămâia și radeți coaja. Apoi, într-un castron mare, puneți ouăle și zahărul, pe care le mixați bine cu telul electric, timp de câteva minute, pentru a obține un amestec spumos.
Ați putea fi, de asemenea, interesat de această rețetă: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr
Între timp, puteți cernea făina, amidonul și praful de copt și le adăugați treptat în compoziția de ouă. Adăugați, apoi, iaurtul, coaja de lămâie ș i ghimbirul răzuit.
Vedeți și: Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Este gata în 20 de minute, dar îi vei cuceri pe toți de la masă
Mixați bine până când aluatul este omogen. Ungeți o matrița cu puțin ulei și turnași în ea aluatul. Tortul se coace la 180 grade, timp de aproximativ 35-40 de minute. Faceți întotdeauna testul scobitorii, înainte de a scoate desetul din cuptor.
Vă sugerăm și rețeta: Tartă super cremoasă cu lămâie. Fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii
Acum este timpul pentru prepararea glazurii. Stoarceți lămâia și filtrați zeama. Într-un castron se punea zeama de la o lămâie, se adaugă zaharul pudră. Amestecați cu grijă folosind un tel (dacă puteți și electric) pentru a obține o soluție omogenă. Se amestecă colorantul alimentar alb solubil în apă pentru o aromă uniformă. Glazura este gata.
Citiți și: Tartă de piersici și migdale. Un desert delicat și parfumat. Perfect pentru micul dejun
Când este gata, tortul cu lămâie și ghimbir se decorează cu glazură albă de lămâie. Desertul se servește când este călduț. Tăiați-l în pătrate și puneți-l pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News