Este o alegere bună atât pentru un mic dejun, cât și pentru o gustare delicioasă după-amiaza, în special pentru copii. Cine dorește, poate înlocui lămâia cu portocala, iar desertul va avea în continuare un parfum proaspăt și plăcut de vară.
Încearcă și Așa faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Rețeta veche moldoveneasca e foarte simplă
Ingrediente pentru opt porții:
patru ouă;
150 de grame de migdale decojite;
50 de grame de stevie sau 150 grame de zahar obișnuit;
coaja și zeama unei lămâi, eventual organice;
praf de sare,
câteva grame de unt pentru a unge tava de copt.
Într-un castron se pun albușurile și se mixează cu un praf de sare până la rigidizare. În alt castron se pun gălbenușurile și se mixează împreună cu stevia (sau zahăru obișnuit, la alegerea dvs.).
Ați putea încerca și: Prăjitură de ciocolată, gata în 5 minute. O porție are doar 40 de calorii
Între timp, migdalele decojite se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Migdalele trebuie să dobândească consistența unei făini. Aveți grijă să nu măcinați prea mult, altfel veți obține unt. Făina de migdale se adăugă la gălbenușurile de ou împreună cu coaja și zeama de lămâie. Mixați bine.
Vă sugerăm și rețeta: Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun
Ultimul pas este să adăugați albușurile bătute: puțin câteodată și amestecând cu o spatulă de jos în sus. Acum preîncălziți cuptorul la 180 de grade, luați o matriță pe care o ungeți cu puțin unt și turnați amestecul.
Matrița se dă la cuptor pentru aproximativ douăzeci și cinci de minute. Faceți testul scobitorii: dacă iese umed, mai lăsași tortul să se mai coacă. Când tortul este gata, este lăsat să se răcească., apoi se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Timp de preparare - 15 minute, timp de gătit - 30 minute, timp total - 45 minute, porții - 8, calorii - 150 pe porție.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News