Ingrediente:
200 g zahăr
3 ouă
130 g ulei de floarea soarelui
130 g de apă la temperatura camerei
200 g făină albă
10 drojdie sau praf de copt
un vârf de cuțit de sare
Coaja unei lămâi
Pentru decor - zahăr pudră
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C, cu încălzirea în sus și în jos.
Ungeți-vă tava (de 20 cm diametru) și presărați puțină făină.
Bateți ouăle, sarea și zahărul timp de 5 minute cu mixerul la viteză maximă. În timp ce bateți, dar cu o viteză mai mică, adăugați treptat uleiul. Faceți același lucru cu apa.
Cerneți făina și amestecați-o cu drojdia/praful de copt. Adăugați în aluat treptat, amestecând cu atenție cu o spatulă.
Adăugați coaja de lămâie și amestecați suficient cât să se integreze.
Se toarnă aluatul în tavă.
Coaceți la 175 ° C timp de 35 de minute - poate dura până la 40 de minute, în funcție de cuptor.
Scoateți tortul și lăsați să se răcească. Odată rece, se presară cu zahăr pudră.
Sfat: Am pus coaja de lămâie, dar poți pune coaja din orice vrei, sau poți pune ce glazura îți place cel mai mult.
Sursa: webosfritos.es
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News