Tort crocant fără coacere, fără făină sau ou este un desert pe care îl poate face oricine. Nu ai nevoie de făină, ouă sau de alte ingrediente complicate. Baza tortului este formată din cereale cu cacao în formă de biluțe.
Iată rețeta completă.
- 250 grame cereale cu ciocolată în formă de biluțe
- 250 grame de lapte condensat
- 180-200 grame de unt la temperatura camerei
- 100 grame de alune prăjite
- 2 biscuiți de ciocolată pentru decor
Se ia un bol mare și se bate untul cu laptele condensat cu ajutorul unui mixer electric. Mare atenție atunci când adăugați laptele condensat: acesta trebuie adăugat treptat.
Amestecați bine ingredientele iar apoi adăugați alunele. Amestecați compoziția folosind o spatulă.
Adăugați în bolul cu ingrediente cerealele ciocolată în formă de biluțe și amestecați bine compoziția.
Luați o tavă rotundă de tort cu diametrul de 18 sau 20 cm, tapetați cu hârtie de copt, și puneți-o pe un platou.
Turnați compoziția obținută în forma de tort, uniformizați-o și aplatizați-o, folosind spatula. Acoperiți preparatul cu folie alimentară și dați la frigider.
Acest tort crocant fără coacere, fără făină sau ou are nevoie să stea la rece timp de aproximativ 3-4 ore.
Cu puțin înainte să expire timpul, e momentul să ne ocupăm de biscuiții cu care decorăm tortul. Aceștia se fărâmițează folosind blenderul sau mojarul cu pistil. Nu trebuie să-i facem nici praf, dar nici să rămână prea mari.
Scoatem tortul din frigider, îndepărtăm cu grijă inelul detașabil și decorăm tortul cu biscuiții fărâmițați.
Acest preparat este foarte simplu de făcut, arată foarte bine, iar gustul este senzațional.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de tort crocant fără coacere, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere, un alt preparat extrem de ușor de făcut. Unii ar putea spune ca o poate face și un copil.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News