INGREDIENTE pentru blat:
3 ouă,
150 grame zahăr granulat,
100 grame făină,
50 grame de amidon de cartofi cu amidon,
vanilie,
80 g alune tocate.
INGREDIENTE pentru cremă:
500 g ricotta,
200 grame de smântână proaspătă,
3 pere coapte,
150 g zahăr granulat,
1 pahar mic de rom.
Pentru blatul tortului cremos cu pere și ricotta, tocați alunele și le adăugați la făină și amidon. Compoziția amestecată bine să pune într-o tavă rotundă și se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 20 de minute
Ați putea încerca și: Desert ușor și răcoros de lămâie. Este gata în 5 minute și are 95 de calorii
Perete curățate și tăiate în cuburi se pun într-o tavă cu un pic de zahăr și rom și se sotează timp de aproximativ 20 de minute. După ce perele sunt gata, se transferă într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid.
Vedeți și: Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoară, dedicată gurmanzilor
După ce perele sunt gata, se transferă într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Ricotta se pune într-un castron mare și se mixează cu smântâna. Adăugați perele și restul de zahăr și amestecați-le.
După ce blatul este gata și s-a răcit, se scoate din tavă și se taie în două. Așezați primul blat pe un platou, apoi puneți din abundență crema de pere și ricotta. După ce nivelați stratul de cremă, acoperiți-l cu al doilea blat. Apăsați ușor, asigurându-vă că crema nu curge.
Ar putea să vă placă și rețeta: Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Ingredientul secret care face toți banii
Apoi transferați tortul la frigider timp de 3 ore. După 3 ore, desertul poate fi servit. Înainte de a-l servi, decorați-l cu zahăr glazură.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News