Paștele este o sărbătoare importantă în Spania și este sărbătorit în fiecare an în mod tradițional, religios. Din toate deserturile de Semana Santa în Spania, torrijas sunt probabil cele mai populare. Sunt felii de pâine înmuiate în lapte, date prin ou, prăjite în ulei de măsline și servite cu zahăr sau scorțișoară pe deasupra. Torrijas se găsesc peste tot, în cafenele și restaurante, și chiar și-n baruri din întreaga Spania în acest moment al anului.
Deși torrijas sunt un dulce tipic de Paște, este păcat să le restrângeți consumul la câteva zile pe an. Încurajează-te să le faci în alte perioade ale anului, îți vor plăcea!
1/2 pâine obișnuită din ziua precedentă
60g zahăr
3 ouă
400 ml lapte
1 linguriță extract de vanilie
Ulei de măsline ușor pentru prăjit
Pentru a acoperi torrija: 2 linguri de zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
Primul lucru de făcut este să pregătiți o cremă, destul de lichidă, în care să înmuiați feliile de pâine. Într-o cratiță bateți două dintre cele trei ouă și adăugați esența de vanilie.
Încorporăm laptele și zahărul. Încălzim laptele și zahărul, amestecăm bine și punem pe foc. Încălzim amestecul amestecând până ajunge la 82 ° C. Nu ar trebui să fiarbă pentru ca oul să nu se taie, așa că fiți foarte atenți la temperatură.
Putem aromatiza crema adăugând un băț de scorțișoară și / sau coaja de jumătate de portocală sau lămâie. Acest lucru este complet opțional, după gust.
În orice caz, când crema se îngroașă ușor și nu există spumă la suprafață, luați-o de pe foc.
Pregătirea torrijelor de cremă. Tăiem pâinea în felii de aproximativ un centimetru și jumătate grosime și le așezăm într-un vas în care se potrivesc toate fără a lăsa prea mult spațiu. Turnăm deasupra jumătate din cremă și o lăsăm să se înmoaie ușor. Apoi întoarcem feliile de pâine și turnăm restul de cremă peste ele.
Înțepăm cu un frigărui suprafața tuturor feliilor pentru a ajuta crema să pătrundă în interior. Vrem să fie bine înmuiate în cremă, astfel încât interiorul lor, o dată prăjit, să fie cremos.
Lăsăm pâinea să se odihnească în cremă minimum o oră sau până când crema s-a răcit și a dispărut cât mai mult posibil.
După aceea turnați mult ulei într-o tigaie și încălziți-l la foc mediu-mare.
Prăjire și prezentare finală a torrijas. Prăjim torrijele (nu este necesar să le trecem printr-un ou pentru că au crema încorporată). Scoateți din tigaie și transferați-le pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Amestecați restul de zahăr și scorțișoara măcinată într-un castron și puneți pe torrijas cât sunt încă fierbinți, astfel încât aluatul să absoarbă bine. Servim imediat, fierbinți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News