Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Topul țărilor cu cea mai mare speranță de viață
WhatsApp

Conform ultimilor date publicate de worldlifeexpentancy.com, în topul țărilor cu cea mai mare speranță de viață se află pe primul loc Japonia, urmată de Elveția, iar Coreea de Sud se situează pe locul al treilea, cu o speranță de viață de peste 80 de ani. România se află pe locul 73, cu o speranță totală de viață de 75,6 ani, unde pronosticul este de 72 de ani pentru bărbați și 79 de ani pentru femei.

În Elveția, în 1990, trăiau 377 de persoane cu vârsta peste 100 de ani, în 2000 numărul se dublase. În prezent, peste 1.880 de persoane care trăiesc în Țara Cantoanelor au peste 100 de ani, dintre care trei sferturi sunt femei, a scris duminică Le Matin Dimanche, preluat de swissinfo.ch.

Daniela Jopp, profesor la Universitatea din Lausanne, care conduce primul studiu național despre centenarii a declarat că „în urma unor estimări demografice, unul din doi copii născuți în Elveția după anul 2000 va deveni centenar”.

Stéphane Cullati, cercetător la Universitatea din Fribourg, face distincția între a fi bătrân și a fi sănătos. Acesta este de părere că „o persoană care iese la pensie la 65 de ani mai are în față în medie 15 până la 20 de ani de sănătate bună. Acest lucru este considerabil și ne permite să planificăm din timp”.

O alta deosebire pe care o face cunoscutul sociolog este că oamenii care au petrecut mai mult timp la școală „sunt mai conștienți de campaniile de prevenire, sunt mai preocupați de sănătatea lor și consultă medicii mai regulat”, iar diferența este semnificativă, mai ales pentru bărbați. În 1994, diferența era de 7,6 ani. În prezent, absolvenții vor trăi 8,8 ani mai mult în stare bună de sănătate.”

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel