Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Topul celor mai bune diete
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com

U.S. News & World Report din SUA și-a anunțat, ca în fiecare an, câștigătorul. Pentru al șaselea an consecutiv, dieta mediteraneeană a câștigat titlul de cea mai bună dietă în general pe 2023. Mâncărurile specifice zonei mediteraneene au câștigat primul loc la categoriile de cea mai bună dietă pentru alimentație sănătoasă și cea mai bună dietă pe bază de plante.

Pentru ediția din 2023, raportul a inclus două noi categorii pe care dieta mediteraneeană le-a câștigat, împărțit ambele titluri cu dieta TLC - Therapeutic Lifestyle Changes, pentru reducea colesterolul, cu dieta flexitariană, și cu dieta DASH - Dietary Approaches to Stop Hypertension.

În acest an, ca noutate, juriul a clasat doar 24 de diete față de anii anteriori când analizau circa 40 de diete. Cele cinci diete care compun lista originală: vegetariană, vegană, nordică, tradițională asiatică și cea în funcție de indicele glicemic, au fost integrate de membri juriului în dieta mediteraneeană. În timp ce consumul de carnea roșie este folosită cu moderație, cel de pește gras sănătos este încurajat, iar consumul de ouă, lactate și carnea de pasăre sunt consumate în porții mult mai mici decât în cazul altor diete. .

Dietele DASH și cea flexitariană au ocupat la egalitate locul doi pentru cea mai bună dietă generală. Dieta DASH se consideră că pune accentul pe limitarea consumului de sare pentru scăderea tensiunii arteriale, în timp ce dieta flexitariană, permite consumul ocazional de păsări de curte.

În acest an, premiul pentru cea mai proasta dietă a revenit celei bazate doar pe consumul de alimente crude. Juriul a considerat că aportul de alimente neprocesate care nu au fost gătite, modificate genetic, neexpuse la pesticide sau erbicide, este aproape imposibil de urmat.

În categoria celei mai bune diete pe termen lung pentru pierderea în greutate, dieta Weight Watchers a ocupat primul loc, iar dietele DASH și TLC sunt la egalitate pe locul doi. La categoria cea mai ușoară dietă de urmat cea flexitariană și TLC au fost pe locul întâi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel