Tocineii se fac foarte simplu, din puţine ingrediente, însă multe gospodine au început să facă diverse variante ale reţetei, adăugând un plus de aromă.
Citește și Plăcintă cu mere, rețeta 10 linguri: Simplu de făcut și foarte delicioasă
8-10 cartofi
1 praf de sare
2 ouă
1-2 linguri de făină
1 strop de ulei în compoziţie
Ulei pentru prăjit
---
Până aici au fost listate ingredientele pentru reţeta de bază. Dacă se doreşte, se poate adăuga în compoziţie o ceapă tocată mărunt şi / sau brânză sărată. Ţine de preferinţe.
Varianta dulce de tocinei se face cu ingredientele din reţeta de bază, la care se adaugă câteva linguri de zahăr după gust.
Pentru servire, se recomandă lângă tocinei câte o lingură de smântână grasă.
Se curăţă cartofii, se spală şi se dau pe răzătoare.
Într-un bol separat se mixează ouăle cu praful de sare şi un strop de ulei, la care adăugăm o lingură sau două de făină şi se amestecă bine.
Se scurge apa din cartofi cu o sită şi se pun în bolul unde am mixat ouăle şi făina, apoi se amestecă bine.
Pregătim o tigaie cu ulei de prăjit şi luăm cu o lingură câte puţin din compoziţie, punem în uleiul încins şi o tasăm puţin sub forma unei turte.
Se rumenesc bine pe o parte şi pe cealaltă până devin crocante şi uşor maronii.
Şi da, sunt mult mai delicioşi cu puţină smântână lângă ei!
Nu ezitaţi să vă "jucaţi" cu reţeta, fiind foarte versatilă şi uşor de preparat. Orice ingredient în plus îi va da savoare.
Dacă vă place această reţetă, vă mai recomandăm şi:
Varză dulce cu smântână. Reţetă sănătoasă, săţioasă şi foarte uşor de gătit
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News