Tochitură de post este un preparat ușor de făcut.
Chiar dacă este pe bază de soia, această rețetă este delicioasă.
- 200 grame de soia cuburi
- 2 cepe mari
- 6 căţei de usturoi
- 1 cană de vin roşu sau alb
- 1 linguriţă cu vârf de bulion
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de piper măcinat
- 1 linguriţă de cimbru
- 2 foi de dafin
- jumătate de linguriţă de boia dulce
- jumătate linguriţă de boia iute
- ulei
Pasul 1
Cuburile de soia se fierb timp de 20 de minute în apă cu sare.
Pasul 2
Se curăță ceapa, se spală şi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe. Bulionul se dizolvă în cana cu vin. Dacă doriți o aromă mai puternică, în apa în care fierbe soia se pune o ceapă tăiată în patru, 2 căţei de usturoi, piper, cimbru, dafin şi puţin vin. După ce a fiert soia, se scurge de zeamă şi se scoate într-o farfurie.
Pasul 3
Într-un ceaun, se căleşte puţin ceapa în ulei cu sare şi un strop de apă. Se adaugă soia şi se amestecă bine. Când ceaunul sfârâie bine, se adaugă vinul, jumătate de cană de apă şi restul de condimente.
Pasul 4
Se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 de minute, până când ceapa se topeşte şi sosul devine mai gros.
Tochitura se serveşte fierbinte alături de mămăliguţă caldă şi murături.
Dacă ți-a plăcut rețeta de tochitură de post, cu siguranță te va încânta și cea de Tăiței cu varză.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News