Citește și Cartofii diavolului umpluți, un preparat diabolic de bun. Rețeta pas cu pas
500g linte (de orice tip doriţi)
1 ceapă
2 morcovi medii
1 păstârnac
1 ţelină mică sau o jumătate de ţelină mare
legături de pătrunjel, mărar, leuştean proaspăt sau măcinat
sare după gust
piper
Suc de roşii
Înainte de a găti acest fel de mâncare, este indicat să culegeţi boabele de linte stricată din pachet, să o spălaţi bine cu apă rece şi să o lăsaţi la înmuiat într-o oală peste noapte la frigider sau măcar patru-cinci ore înainte să o gătiţi pentru a se fierbe mai uşor.
Nu gătiţi lintea în apa în care a stat. Lichidul se aruncă şi se spală din nou lintea cu apă rece, apoi se pune la fiert la foc mic spre mediu, cu două degete de apă peste cantitatea de linte.
Între timp, daţi toate legumele pe răzătoare sau tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le cu puţin ulei, sare şi piper într-o oală sau o tigaie încăpătoare. După ce se înmoaie legumele, adăugaţi bulionul şi foarte puţină apă, amestecaţi apoi lăsaţi cu capac câteva minute. Amestecaţi din când în când să nu se prindă.
Verificaţi dacă boabele de linte s-au înmuiat. Acestea ar trebui să formeze spumă la suprafaţă când fierb. Dacă boabele sunt fierte, strecuraţi apa cu ajutorul unei site şi turnaţi lintea în cratiţa cu legume, amestecând uşor. Lăsaţi câteva minute cât timp spălaţi şi tăiaţi mărunt verdeaţa, pe care o adăugăm chiar când închidem flacăra, amestecăm şi punem apoi capacul să se încorporeze aromele în mâncare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News