Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile serii, 3 august: Rămâi la curent cu cele mai importante informații ale începutului de săptămână
WhatsApp
Știri Diaspra îți prezintă, pe scurt, principalele subiecte apărute în a doua parte a zilei de luni, 3 august.

- Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Românii care se întorc din aceste state intră obligatoriu în carantină. Detalii AICI. 

- Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că Poliţia Transporturi s-a autosesizat şi l-a invitat, marţi, la sediul instituţiei pe controlorul dintr-un tren CFR care îi îndemna pe călători să nu respecte obligaţia privind purtarea măştii de protecţie.

- CFR Cluj este din nou campioana României, după ce a învins Universitatea Craiova. CFR Cluj a câştigat, luni seara, cu 3-1 pe terenul Universităţii Craiova şi a luat titlul în Liga 1. Dan Nistor a deschis scorul în minutul 10, Vinicius a egalat în minutul 36, iar Kevin Boli şi Ciprian Deac au marcat după pauză.

- Italia. Pachetele trimise în România, NU mai ajung la destinație: Microbuz CONFISCAT, șoferul român AMENDAT. Un șofer român de microbuz a rămas fără vehicul și a fost amendat cu suma de 5.000 de euro pentru că a preluat mai multe pachete de la românii din Italia pentru a le aduce familiilor lor din țară.

- Halep, interzis la turneul de la Praga, după ce România a fost trecută de Cehia pe lista roşie. Din cauza restricţiilor de călătorie, Simona Halep nu poate merge la turneul de la Praga, deoarece România a fost trecută de Cehia pe lista roşie pe fondul pandemiei de COVID-19. Halep s-a retras şi de la turneul de la Palermo.

- Italia: 3 cazuri de COVID „importate“ din România confirmate în regiunea Lazio. Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore 12 noi decese provocate de COVID-19, ridicând astfel bilanţul victimelor la 35.166, în timp ce numărul noilor cazuri de infectare confirmate este de 159, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.

- Autoritățile din Grecia au anunțat noi condiții pentru turiștii care vor sosi cu avionul pe teritroiul elen. Începând de miercuri, 5 august, pe aeoportul Eleftherios Venizelos din  Atena se vor putea efectua testele Covid-19 în incinta aeroportului, pentru toti turistii care doresc, fie că pleacă sau sosesc în Grecia, precum și pentru personalul aeroportului.

- Presa italiană despre românii veniți în Italia cu autocarele: „Au schimbat ruta pentru a evita controalele”: românii care încearcă să evite controalele epidemiologice, având teamă de a nu fi carantinati 14 zile, în urmă verificării a autocarelor care ajung din România, presupunând că există o înțelegere între aceștia și companiile de transport. 

- Laura Codruța Kovesi: „A trebuit să muncesc mai mult decât bărbații pentru a dovedi că și o femeie poate fi procuror”. Fosta șefă DNA, numită în septembrie 2019 la șefia Parchetului European, a acordat, de la Bruxelles, un interviu pentru The Guardian. Laura Codruța Kovesi e descrisă în prestigioasa publicație britanică drept “cel mai curajos și mai distins candidat pentru acest post”.

- Coronavirus Anglia 3 august: Cifrele RECORD ale ultimelor 6 SĂPTĂMÂNI. 938 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul britanicilor în creștere cu a cincea față de ieri și cu 40% mai multe cazuri decât lunea anterioară.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel