Ingredientele pentru șase porții:
300 de grame de ricotta ușoară;
100 de grame de iaurt grecesc cu 5% grăsime;
18 pișcoturi;
20 de grame de chipsuri de ciocolată neagră (sau fulgi);
60 de grame de stevie (sau 120 de zahăr normal);
pudră de cacao amară după gust;
cafea la temperatura camerei.
Într-un castron se pune stevia și ricotta și se mixează, un minut, cu un tel electric. Apoi adăugați iaurtul grecesc, continuând să lucrați cu telul electric. Amestecul va trebui să dobândească consistența unei cremei. Ulterior, puteți adăuga jumătate din fulgii de de ciocolată, continuând să mixați.
Vedeți și: Tiramisu cremos, fără ouă și fără mascarpone. Ușor, rapid și excepțional de bun
Apoi, luați un vas de copt cu dimensiunea 20 x 20. În vas așezați pișcoturile nu înainte de a le scufunda în cafea. Peste stratul de pișcoturi așezați un strat din cremă de ricotta și iaurt. Urmează un alt strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi un strat de cremă Continuați până terminași pișcoturile și crema.
Vă sugerăm și: Tiramisu din clătite. Desertul perfect pentru zilele de vara. O rețetă originală, care merită încercată
Ultimul strat va fi de cremă. Aceasta va fi decorată generos cu pudră de cacao neîndulcită și cu fulgii de ciocolată. Apoi tava se pune în frigider pentru câteva ore.
Ar putea să vă placă și: Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat
După două ore, nu vă mai rămâne decât să vă delectați cu acest minunat și special tiramisu cu ricotta și iaurt. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News