Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit. Astăzi vă prezentăm o variantă de tiramisu clasic, care ascunde însă o surpriză.
Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant
Printre ingrediente se numără un fruct exotic cu un gust unic, pe care mulți îl adoră. Vorbim despre mango, un fruct tropical bogat în vitamine și antioxidanți, perfect pentru prepararea unui tiramisu proaspăt și gustos.
Ingrediente:
300 g de pișcoturi;
300 ml suc sau lichior;
500 g mascarpone;
100 g smântână lichidă;
3 gălbenușuri;
¼ litru de cafea;
100 g zahăr;
1 mango copt;
suc de lămâie.
Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit
Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone și smântână lichidă și continuăm să mixăm.
Puteți încerca și: Tort din ciocolată neagră și cafea. Desertul perfect cu care nu vei da greș niciodată
Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm.
Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.
Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News