Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ți-ai pătat haina preferată cu înălbitor? Nu te grăbi s-o arunci. Cu aceste sfaturi o poți salva
WhatsApp
Toate gospodinele folosesc înălbitor, care este un produs esențial într-o casă.
Ti-ai pătat haina preferată cu înălbitor.  Nu te grăbi s-o arunci. Sursa foto: freepik.com

Înălbitorul curăță suprafețele și le dezinfectează. Cu toate acestea, dacă îl folosești fără măsuri de protecție, înălbitorul își poate decolora haina preferată. Nu te grăbi să o arunci, deoarece un truc simplu, ingenios și eficient te poate ajuta să remediezi problema.

Află cum poți elimina o pată de înălbitor de pe haina preferată. Pentru a scăpa de petele de înălbitor de pe haine ai nevoie de bicarbonat de sodiu.  Pentru a scăpa de eventualele pete de înălbitor de pe haine, poți folosi bicarbonat de sodiu.

Un truc extraordinar de curățare! De ce ar trebui să vă spălați hainele pe dos și să le agățați cu capul în jos

Pur și simplu amestecă câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă până obții o pastă. Întinde pasta din bicarbonat și apă peste petele de înălbitor și lasă-o să acționeze câteva minute. Poți folosi aceeași pastă pentru a-ți curăța pantofii albi, șireturile pantofilor și obiectele de argint.

Cum scapi de petele de grăsime

 

Pentru a  scăpa de petele de grăsime de pe haine, trebui să faci rost de carbonat de sodiu (sodă calcinată). Pentru asta, amestecă carbonat de sodiu și apă, în proporții egale, până când obții pastă. Aceasta se întinde pe pată și se lasă să acționeze o oră, apoi se freacă cu o perie.

Cele mai puternice trei trucuri din 2022 pentru a curăța casa

Dacă pata de înălbitor este recentă, există o modalitate rapidă de a salva haina. Pentru asta, va trebui să torni un agent de îndepărtare a petelor pe partea deteriorată a hainei. 

Pune la fiert o oală plină cu apă și detergent, timp de 15 minute și adaugă haina. La final, haina pătată se pune în mașina de spălat și se spală la 90 de grade, adăugând un amestec de detergent și  sare pentru îndepărtarea petelor.

Toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat, dacă știi acest truc. Află ce trebuie să faci

Pata de înălbitor poate fi mai  veche și mai încăpățânată. Dar  există o soluție care o va remedia. Pentru asta ai nevoie de vopsea pentru țesături și sare. Pentru a minimiza riscul de eroare, se recomandă achiziționarea de truse speciale care conțin dozele corecte și instrucțiunile de spălare. La final, pune hainele în mașina de spălat și pornește un ciclu obișnuit de spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel