Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Teza de doctorat a lui Bode, suspiciune de plagiat. USR a sesizat oficial CNATDCU 
WhatsApp
USR a sesizat CNATDCU în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, a anunţat marţi Cristian Ghinea, coordonatorul departamentului de politici publice al USR. 
Petre Daea și Lucian Bode - Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

"Facem astăzi sesizarea oficială către CNATDCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode şi nu numai asupra plagiatului, ci şi a calităţii ştiinţifice şi academice a acestei lucrări. Pe lângă CNATDCU, vom sesiza şi Comisia de etică a Universităţii Babeş Bolyai, care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat şi de calitatea academică", a afirmat Ghinea, la o conferinţă de presă la Parlament.

El a precizat că Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care tezele de doctorat trebuie să aibă minim 200 de pagini.

"Teza domnului Bode are 198 de pagini care includ şi legislaţia de pe site-ul ANRE. La asta a adăugat 20 de pagini de poze şi grafice luate de pe internet. Deci, vorbim de calitate academică de nivel şcolar în care efectiv simţi cum omul scrie ceva acolo doar ca să umple nişte pagini, ca să ajungă la 200 de pagini minime pe care regulamentul Universităţii Babeş Bolyai îl prevede", a susţinut Ghinea.

Cristian Ghinea a declarat, luni, că, potrivit primelor rezultate ale cercetării efectuate de formaţiune, teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, "este un plagiat ruşinos, copilăresc".

El a anunţat totodată că USR a depus o solicitare pe legea informaţiilor publice pe acest subiect la Universitatea 'Babeş-Bolyai', unde a susţinut doctoratul Lucian Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel