Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat imediat după CEx că pensiile speciale se vor impozita, iar gratuitățile acordate studenților pentru transportul CFR se vor restrânge. Tot PSD însă a votat cele două măsuri- pensii speciale și biletele gratuite. Mai mulți analiști economici au atras însă atenția că acordarea de pensii speciale este o măsură populistă pe care țara o va plăti scump. Tăierile sunt mascate sub denumirea de ”taxă de solidaritate”.
"A fost o discuție legată de modul în care propunerea noastră la Finanțe pentru rectificare se va face. Săptămâna aceasta va fi o discuție pe tema rectificării.
Este vorba de ceea ce de foarte mulți ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei și peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate.
A doua propunere este legată de ceea ce am aplicat anul trecut în zona studenților privind gratuitatea pe cale ferată. Ne-am inspirat și din alte zone din Europa. Luăm în calcul limitarea călătoriilor pe un an și impunerea unei vârste de 26 de ani până la care să se aplice gratuitatea și să o corelăm cu situația din facultate, să nu validăm studenți cu restanțe.
Sunt măsuri care nu se iau din lipsă de bani, ci măsuri care trebuie luate pentru că este logica din România", declarat ministrul Finanțelor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News