Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tentativă de ESCROCHERIE în numele RCS-RDS (Foto)
WhatsApp
O nouă tentativă de fraudă are loc în aceste zile pe internet, în numele RCS-RDS. Clienții sunt anunțați că au câștigat un telefon mobil, fiind selectați în mod aleator. Pentru a intra în posesia telefonului ei trebuie să plătească doar transportul.

Clenții RCS-RDS sunt expuși unei noi tentative de escrocherie de tip phishing. În timp ce interoghezi Google ți se deschide o pagină securizată ”Program de recompensare a clienților” care copiază grafic imaginea de bază RCS-RDS și în care ți se spune că dacă participi la un sondaj poți câștiga un telefon mobil.

”În fiecare zi sectăm în mod aleatoriu mai mulți utilizatori pentru sondaj. În schimb, le oferim posibilitatea de a primi un cadou valoros de la noi sau de la sponsorii noștri. Acest sondaj ne permite să îi înțelegem mai bine pe utilizatori, să ne evaluăm punctele slabe și punctele forte și să îmbunătățim experiența utilizatorilor legată de serviciile noastre. Sondajul nu durează mai mult de 30 de secunde”, se arată în mesajul ademenitor.

Nu uitați: 100 de utilizatori selectați la întâmplare au primit această invitație. Numărul cadourilor este limitat! Aveți la dispoziție 4 de minute și 17 de secunde ca să răspundeți la următoarele întrebări, înainte ca noi să înmânăm un cadou unui alt utilizator fericit! Succes!”, se mai precizează pe pagina de phising.

După ce completezi sondajul ți se deschide o altă pagină în care ți se oferă posibilitatea să alegi din trei variante: Samsung Glaxy S21, Samsung Galaxy S9 și Apple Iphone 12.

Pentru a fi mai convingători, în subsolul paginii sunt plasate comentarii de la ”clienți” mulțumiți.  Toți laudă că aparatele selectate au ajuns foarte repede.

 

”Azi și doar azi” poți lua o țeapă de zile mari

 

Mai mult, pentru a fi și mai convinători, țepuitorii spun că mai sunt doar două sau trei telefoane din fiecare model de telefon mobil, iar oferta este limitată doar azi.

În momentul în care selectezi modelul dorit, ți se deschide o altă pagină în care ești anunțat că ai rezervat telefonul dorit și trebuie să introduci datele personale, nume, prenume, adresă de email.

Apoi ești pus să achiți taxa de livrare cuprinsă între 1 și 5 euro, pentru confirmarea identității și ești informat că smartphonul selectat va fi livrat la adresă de DHL în cinci zile lucrătoare.

Am contactat telefonic compania RCS-RDS care mi-a transmis, așa cum era de așteptat, că nu au în desfășurare nicio astfel de promoție totul fiind doar o țeapă.

În imaginile de mai jos puteți vedea modul prin care indivizi, deocamdată necunoscuți, încearcă să vă golească contul. Pentru a fi cât mai convingători nu vă solicită plata unor sume mari, ci doar cele pentru transport.

    

2. -imagine fara descriere- (digi-teapa.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (teapa-digi-2.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (teapa-digi-3.jpg)

 

5. -imagine fara descriere- (teapa-digi-4.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel