Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Telefoane mobile vândute românilor direct din portbagaj. Veniturile ilicite colosale, mirosite de ANAF
WhatsApp
O firmã din Bucureşti a vândut online, în perioada 2019 - 2021, telefoane mobile de ultimã generaţie. În urma tranzacţiilor, a obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fãrã ca veniturile să fi fost înregistrate şi declarate. Pr rejudiciul total este 12 milioane de lei, potrivit inspectorilor antifraudă.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudã Fiscalã, din cadrul ANAF, au identificat firma cu sediul în Bucureşti. Prin intermediul acestei societăţi, în perioada 2019–2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimã generaţie şi s-au obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fãrã a fi înregistrate şi declarate.

„Reprezentanţii firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adãugatã, impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente”, spun reprezentanţii ANAF.

Pentru asigurarea recuperãrii prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudã fiscalã vor sesiza organele de urmãrire penalã.

Telefoane mobile vândute direct din portbagaj 

 

În cadrul controalelor, inspectorii antifraudã fiscalã au constatat cã reprezentanţii firmei livrau personal în Bucureşti şi vindeau telefoanele direct din portbagajul maşinii.

În ţarã au fost expediate peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cãrora le-au declarat identitãţi fictive.

„Inspectorii DGAF au constatat cã nu se desfãşura nicio activitate comercialã la sediul declarat, iar la aceeaşi adresã sunt înregistrate peste 500 de alte firme. Pentru disimularea legalitãţii comercializãrii, produsele erau livrate cu opţiunea de verificare a coletului la livrare şi erau însoţite de înscrisuri cu aparenţã de facturã, cumpãrãtorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale şi de garanţia produsului.

Mai mult, firma era inactivã şi accepta plãţi doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale. Verificãrile vânzãrilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizãrii încasãrilor”, potrivit comunicatului transmis de ANAF și citat de Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel