Aloe vera are efect antiinflamator și ajută la regenerarea celulelor și țesuturilor. Taie frunzele până ajungi la suc și așează-le cu partea suculentă pe pielea arsă de soare. Frunzele de aloe conțin un gel rece care calmează durerea, păstrând pielea hidratata. Frunzele se înlocuiesc la câteva ore. Rezultatele pot fi vizibile începând cu a două zi.
Suc de lămâie - dacă arsurile nu sunt grave, lămâia poate fi un bun calmant. Conține vitamina C, iar asupra pielii acționează că un dezinfectant și antioxidant, ajutând la vindecarea arsurilor. Toarnă două căni de apă într-un vas, apoi stoarce sucul de la două lămâi. Înmoaie o bucată de tifon și tamponează zonele afectate. Pentru rezultate bune, repetă acțiunea din două în două ore.
Ceaiul de mentă ajută la grăbirea procesului de vindecare a pielii. Se aplică pe piele cu ajutorul unui tampon.
Castraveți sau suc de roșii. Castraveții se taie felii și se aplică direct pe zona afectată. Ajută la calmarea pielii roșii și a umflăturilor. Sucul de roșii se poate utiliza în combinație cu ulei de santal. Amestecul se aplică pe pielea afectată. Acest mixt natural ajută pielea să se regenereze, redându-i finețea.
Ulei de lavandă se numără printre puținele uleiuri cu proprietăți calmante. Într-o cană cu apă se pun 30 de picături de lavandă, apoi se masează pielea cu acest amestec.
Iaurt sau lapte - Datorită culturilor active de bacterii pe care le conține, iaurtul ajută la diminuarea aspectului de piele roșie și reduce durerea. Rezultate satisfăcătoare se pot obține și folosind comprese cu lapte rece (cât mai gras) pe zonele afectate. Compresele cu lapte dau o senzație plăcută, răcoritoare. Tratamentul trebuie repetat o dată la două ore.
Praful de copt - Un remediu simplu și la îndemână îl reprezintă praful de copt. Se pune o jumătate de lingură de praf de copt în cadă cu apă călduță. Hidratează pielea și calmează durerile și umflăturile.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News