„Orice cadru medical își asumă meseria pe care o are și nu cred că s-a gândit că are diabet. Nu a crezut că va fi cel ales de virus. A ieșit în prima linie, a tratat. Consider un sacrificiu suprem al unui om care și-a știut menirea.
De asta am și spus: sunt oameni care au comorbidități și ar trebui în a doua linie, dar bănuiesc că aici a fost o decizie a cadrului medical și a managementului spitalului”, a declarat Tătaru la Digi 24.
De asemenea, ministrul Sănătății a mai adăugat că medicii trebuie să fie atenți și să respecte precauțiile universale pentru a evita o creștere a deceselor în rândurile cadrelor medicale.
„Cadrele medicale reprezintă un punct viabil. Este vorba de un corp medical aflat în prima linie. E vorba de persoane care la început nu știau cu ce se confruntă, nu aveau echipamente, care în continuare poate au acea teamă de a lupta cu un dușman necunoscut. Dar pentru a nu avea aceste complicații trebuie să avem grijă de noi ca și personal medical. Trebuie să avem grijă de orice contact cu persoane sau suprafețe. Trebuie să avem grijă să păstrăm acele precauții universale. Trebuie să ne spălăm, să ne dăm cu biocid, trebuie să avem grijă unde ne ducem în spațiul nostru de odihnă, trebuie să avem grijă când revenim în spital”, a conchis Tătaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News