Ingrediente necesare:
trei ouă;
50 de grame de îndulcitor stevia;
125 de grame de ricotta ușoară;
150 de grame de făină;
50 de grame de vișine fără sâmburi;
praf de copt;
50 de mililitri de suc de portocale;
zahăr pudră pentru garnitură.
Spargeți ouăle într-un bol, apoi adăugați stevia și amestecați cele două ingrediente până obțineți o compoziție spumoasă.
Vedeți și: Prăjitura ”4 linguri”. Un deliciu culinar din patru ingrediente. O felie are doar 160 de calorii!
În acel moment, se adaugă și ricotta (care trebuie scursă în prealabil și sucul de portocale. Mixați toate ingredientele cu un tel (sau o spatulă) până obțineți o cremă. Adăugați treptat praful de copt și făina, continuând să amestecați bine.
Vă sugerăm și: Fursecuri de migdale cu ciocolată și nucă de cocos. Secretul cofetarilor italieni pentru un desert senzațional
Aluatul trebuie să fie netedă și catifelată. Vișinele se spală și se scot sâmburii. Acum luați o formă de tort, pe care o ungeți cu tapetați cu hârtie de copt. Turnați aluatul în tavă. iar pe suprafață aranjăm cireșele. Tava se dă într-un cuptor preîncălzit, la 180 de grade, pentru o jumătate de oră. Înainte de scoate tava din cuptor, faceți testul clasic al scobitorii.
Ar putea să vă placă și: Tartă de piersici și migdale. Un desert delicat și parfumat. Perfect pentru micul dejun
După ce scoateți tarta, aștepți să se răcească, apoi o pudrați cu zahăr pudră și o puteți servi cu plăcere. Dacă doriți vișinele pot fi înlocuite cu bucăți de piersică. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News