Tarta moale cu roșii și mozzarella este bazată pe un aluat moale făcut din ouă, făină, lapte și ulei de măsline extravirgin, aromatizat cu parmezan ras.
Folosirea unei tăvi de tort cu muchie permite formarea bazei tartei cu o margine de jur împrejur și o parte centrală inferioară în care se pot pune ingredientele de umplutură. În această variantă, se pun roșii cherry și mozzarella tăiată în bucăți mici, peste care se presară câteva frunze parfumate de busuioc proaspăt.
Un preparat gustos, bun de savurat rece sau ușor încălzit, pentru un aperitiv cu prietenii sau pentru o masă în familie.
Vezi și: Tartă cu iaurt și piersici, fără unt, fără ulei. Un desert răcoritor și parfumat
- 3 ouă
- 200 g făină
- 30 g amidon de cartofi
- 120 g de ulei de măsline extravirgin
- 100 g lapte
- 80 g parmezan ras
- sare după gust
- 10 g drojdie uscată
- 200 g roșii cherry
- 100 g brânză mozzarella
- busuioc proaspăt
Pentru a pregăti aluatul pentru tarta noastră moale, spargeți trei ouă într-un castron mare, apoi începeți să le bateți cu un mixer electric și adăugați celelalte ingrediente: uleiul de măsline extravirgin, sarea și laptele. Cernem făina pentru a evita formarea oricăror cocoloașe și o încorporăm. Adăugăm amidonul de cartofi și, în final, drojdia.
Pentru a da un plus de savoare amestecului, puteți adăugați parmezan ras.
Se amestecă totul, apoi se transferă amestecul într-o formă de tartă și se nivelează cu o spatulă, astfel încât să se distribuie uniform.
Această tartă moale cu roșii și mozzarella se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 25-30 de minute.
Vezi și: Cum să faci brioșe: Trei rețete rapide și ușoare pe care le poate face oricine
Când baza tartei este gătită, lăsați-o să se răcească complet înainte de a o scoate din formă și de a o răsturna pe o farfurie suficient de mare.
În acest moment, o putem umple distribuind la suprafață roșii cherry și mozzarella tăiată în bucăți mici. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Tarta moale cu roșii și mozzarella este gata să fie servită!
Sfat! Putem servi acest fel de mâncare și fierbinte: odată umplută, punem tarta din nou la cuptor pentru câteva minute, timp suficient pentru ca mozzarella să se topească.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News