Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă de pui cu ciuperci. O rețetă delicioasă pentru toată familia
WhatsApp
Această tartă de pui cu ciuperci este savuroasă și aromată, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi într-o zi obișnuită sau la ocazii speciale. 
Foto: Captura Youtube

Iată o rețetă detaliată pentru o delicioasă tartă de pui cu ciuperci, perfectă pentru o cină reconfortantă sau pentru a fi servită la ocazii speciale. Poftă bună!

 

Tartă de pui cu ciuperci - Ingrediente

 

Pentru aluat:

- 200 g făină

- 100 g unt rece, tăiat cubulețe

- o linguriță de sare

- 3-4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

- 2 piepturi de pui, tăiate cubulețe

- 200 g ciuperci, tăiate felii

- o ceapă medie, tocată

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 100 ml smântână lichidă

- 100 ml lapte

- 2 ouă

- 100 g brânză rasă (opțional)

- o lingură ulei de măsline

- Sare și piper, după gust

- O linguriță de condimente pentru pui (opțional)

- Patrunjel sau mărar tocat pentru decor

 

Tartă de pui cu ciuperci - Instrucțiuni

 

Pregătirea aluatului: Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați cuburile de unt și sfărâmați-le între degete până când amestecul devine sfărâmicios. Adăugați apă rece treptat, amestecând continuu, până când aluatul se leagă și poate fi modelat într-o bilă. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.

Pregătirea umpluturii: Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine transparentă. Adăugați cubulețele de pui și căliți-le până se rumenesc ușor. Adăugați ciupercile tăiate și usturoiul mărunțit și gătiți-le până ciupercile se înmoaie și își reduc volumul. Condimentați cu sare, piper și condimente pentru pui, dacă doriți. Adăugați smântâna lichidă și laptele și lăsați amestecul să fiarbă până se îngroașă ușor. Lăsați-l să se răcească puțin.

Asamblarea tartei: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață presărată cu făină, până obțineți o foaie subțire și suficient de mare pentru a acoperi baza și marginile unei tăvi de tartă. Transferați aluatul în tava de tartă și îndepărtați excesul de aluat de pe margini. Punctați baza aluatului cu o furculiță și turnați umplutura pregătită peste acesta.

Coacere și servire: Bateți ouăle într-un bol mic și turnați-le peste umplutură. Presărați brânza rasă (dacă folosiți) deasupra și introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Coaceți tarta timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când aluatul este rumenit frumos și umplutura este bine coaptă.  După ce este coaptă, lăsați tarta să se răcească ușor înainte de a o tăia. Decorați cu patrunjel sau mărar tocat și serviți caldă sau la temperatura camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel