Ingrediente
200 g de făină,
50 g amidon de cartofi,
100 g unt,
3 ouă,
150 g zahăr,
1 iaurt simplu,
250 g piersici,
50 de migdale,
1 plic de praf de copt pentru prăjituri,
zahăr pudră,
coajă rasă de lămâie
Timp de preparare: 20 minute, timp de gătit: 45 de minute
Pentru a pregăti această tartă, începeți prin a toca migdalele. Apoi spălați piersicile și tăiați-le felii după ce ați scos sâmburele.Puneți ouăle și zahărul într-un castron mare și mixați-le cu telul electric, timp de câteva minute, până obțineți o compoziție spumoasă și omogenă.
Vedeți și: Tartă de migdale. Rețeta unui desert simplu și autentic italian. Toată familia va fi fericită
Adăugați untul, care trebuie scos din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte. Între timp cerneați făina, amidonul și praful de copt și adăugați-le treptat în aluat, mixând mereu. La final, adăugați migdalele, coaja rasă de lămâie și iaurtul.
Ați putea fi, de asemenea, interesat de această rețetă: Desert ușor și răcoros de lămâie. Este gata în 5 minute și are 95 de calorii
De îndată ce obțineți un amestec omogen, transferați-l într-o matriță unsă cu puțin unt. De asupra, aranjați feliile de piersici, apoi presărați-le cu cât mai multe migdale. Tarta se coace în cuptorul încălzit anterior la 180 de grade, timp de 45 de minute.
Vă sugerăm și rețeta: Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic
Înainte de a scoate tarta, faceți testul scobitorii. Când tarta s-a copt, se lasă să se răcească bine, apoi o scoateți din matriță și o puneți pe un platou. Tarta se pune pe un platou, se presoară cu zahăr pudră și poate fi servită. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News