Moale, cu pielea catifelată și o frumoasă culoare portocalie până la aurie, caisele se remarcă prin aroma lor dulce și pulpa cărnoasă delicioasă, suculentă și aromată. Deși sunt consumate în general proaspete, ca fructe de masă, sunt, de asemenea, foarte bune în prăjituri, compoturi, gemuri ... Pot chiar să facă parte din mâncăruri savuroase rafinate. Dacă vă place acest fruct, aruncați o privire la rețeta pe care o propunem astăzi. Este o tartă de caise irezistibilă cu brânză de vaci (sau ricotta) și migdale feliate. Are totul pentru a deveni unul dintre deserturile tale preferate.
Secretul, pentru ca acest tort să fie grozav, este să pregătești bine crema de umplutură. Bateți ouăle cu zahărul până sunt cremoase, apoi adăugați untul topit, brânza de vaci (sau ricotta) și făina. Se amestecă bine, astfel încât aluatul să fie neted și fără bulgări. În acel moment trebuie doar să turnați umplutura în tavă și să întindeți caisele deasupra. Amintiți-vă că trebuie să le scufundați puțin în aluat, astfel încât să fie integrate. După coacere, adăugați migdalele, puțin zahăr glazură și... mâncați.
Ingrediente
Pentru aluat:
200 de grame de făină
100 de grame de unt rece
20 de grame de zahar
un vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
100 de grame de făină de migdale
3 ou
50 de grame de făină
150 de grame de zahăr
150 de grame de ricotta sau brânză de vaci
140 de grame de unt
8 caise
Pentru decor:
2 linguri de migdale feliate
1 lingură de zahăr glazură
1. Pregătiți aluatul
Aranjați făina, zahărul, sarea și untul tăiat cubulețe într-un castron. Adăugați două linguri de apă rece și frământați până obțineți un aluat omogen. Lasă-l să se odihnească 30 de minute la frigider.
2. Căptușiți tava
Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor până când există o foaie subțire, apoi tapetați o tavă de tort de aproximativ 22 cm.
3. Gătiți baza
Înțepați baza cu o furculiță, acoperiți-o cu hârtie pergament și adăugați o mână de fasole uscată. Se coace 15 minute la cuptor, preîncălzit la 170 °. Se retrage și se pune deoparte.
4. Faceți umplutura
Topiți untul la foc foarte mic și lăsați-l să se încălzească. Bateți ouăle cu zahărul până sunt cremoase. Apoi adăugați untul, brânza de vaci sau ricotta, făina și migdalele măcinate și bateți până se omogenizează. Când îl aveți gata, turnați-l în baza coaptă.
5. Tăiați caisele
Curățați caisele cu un cuțit și tăiați-le în două sau trei bucăți fiecare.
6. Distribuiți fructele
Așezați fructele, scufundându-le ușor în umplutură și coaceți tortul pentru 25-35 de minute, la 170 °.
7. Serviți tortul
Așezați tortul cu caise într-o farfurie și presărați-l cu niște migdale feliate și puțin zahăr glazură.
O atingere specială. Dacă doriți ca brânza de vaci sau crema de ricotta să aibă o aromă specială, adăugați câteva picături de esență de vanilie sau lămâie în cremă. Va fi delicios.
Alt decor. Înlocuiți migdalele cu nuci sau alune. Se toacă mărunt și se întinde peste tort înainte de servire.
Fruct de vară. Delicată și foarte dulce, caisa este recoltată în principal între lunile mai și iulie. Pentru a-i aprecia toată aroma, cumpărați când este doar coaptă. Suprafața fructelor coapte ar trebui să cedeze ușor la atingere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News