Tarta cu ricotta și caise uscate.
Ingrediente:
220 grame făină,
400 grame de ricotta,
210 grame zahăr granulat,
180 grame gem de caise,
8 grame drojdie,
80 grame de unt,
6 caise uscate,
3 ouă întregi,
2 plicuri de vanilie.
Mai întâi puneți caisele să se înmuiat. Amestecați un pahar de apă cu unul de rom și puneți în acest amestec caisele, care trebuie să se macereze cel puțin 1 oră.
Într-un vas punem făina, drojdia, 110 grame de zahar și unul topit. Acum începeți să mixați aluatul până obțineți un amestec destul de nisipos. În acest moment puteți adăuga oul și apoi vanilia.
Încercați și: Tartă cu cremă de lapte, un desert la superlativ. Rapid, delicios și fără coacere
Reluați apoi mixarea compoziție până când veți obțineți un aluat fer. Acesta se învelește în folie alimentară și se pune la frigider să se odihnească puțin. Cât timp aluatul stă la rece, începeți să pregătiți umplutura. Într-un bol se pune ricotta cu 100 g zahar, apoi cele 2 oua și vanilia. Amestecați totul bine pentru a obține o cremă.
Vă sugerăm să preparați și: Tartă de Crăciun, cu dulceață de căpșuni. O rețetă super ușoară, perfectă pentru o cină festivă
Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață de lucru, pe care ați presărat făină. Întindeți o foaie de aluat și așezați-o într-o tavă rotundă, cu un diametru de 22 cm. Foaia trebuie să acopere toată suprafața tăvii.
În acest moment este timpul puneți umplutura. Mai întâi, foaia de aluat se unge cu dulceața de caise, apoi se pune crema pregătită. Următorul pas este să așezați peste cremă caisele pe care le-ați înmuiat anterior, tăiate în bucăți mici.
Ar putea să vă placă și: Cheesecake cu brânză și lămâie. Se prepară ușor și este senzațional de aromat și delicios. Un desert perfect pentru o cină cu prietenii
Tarta se coace la o temperatură de 170°C, aproximativ 50 de minute. Odată coaptă, se lasă să se răcească bine, apoi se mută pe un vas de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News