Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu nuci: aromată, ușoară și infinit de bună
WhatsApp
Dacă ai poftă de un desert gustos și deosebit, atunci trebuie să încerci tarta cu nuci. Foarte simplu de preparat, este ideală de consumat în sezonul de iarnă și toamnă.
Tartă cu nuci aromată, ușoară și infinit de bună.

Tarta poate fin consumată la micul dejun, alături de un un pahar de lapte sau suc de portocale, dar și la finalul cinei, pentru a înveseli o seară cu prietenii.

Ești curios să știi cum să prepari tarta cu nuci? Să începem! 

 

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:

150 grame de zahăr,

250 grame de făină,

100 mi de ulei de semințe,

un ou, 

1 plic de vanilină,

1 pli praf de copt.

 

Pentru umplutura aveți nevoie de:

 

250 grame de zahăr,

300 grame de nuci tocate grosier, 250 grame de smântână lichidă proaspătă.

 

Tartă cu nuci: aromată, ușoară și infinit de bună. Rețeta pas cu pas

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți și tapetați cu făină o formă cu diametrul de 24 cm sau o puteți tapeta cu hârtie de copt e care ați udat-o și stors în prealabil. Puneți tava de o parte și ocupați-vă de prepararea umpluturii.

 

 Vedeți și: Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

 

O tigaie antiaderentă destul de mare se pune pe aragaz, la foc mediu. Apoi adăugați zahărul și așteptați să se dizolve. Apoi, mai adaugați, în caramel, câteva linguri de smântână, amestecând constant la foc mediu. Adăugăm nucile tocate și amestecam bine, apoi stingem focul. Umplutura este gata și vă puteți ocupa de blat.

 

Ați putea încerca și: Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și cu doar 160 de calorii. Un desert fabulos cu ingredientele din cămară

 

Puneți zahărul, oul și uleiul de semințe de floarea soarelui într-un bol. Mixați toate ingredientele până obțineți o cremă netedă.

Se adaugă apoi praful de copt, vanilia și faina. Frământați din nou până obțineți un aluat neted.

 

Citește și: Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

  

Compactați bine aluatul pe fundul tăvii și pe paginile acesteia.  Se toarnă umplutura pe suprafața aluatului din tavă și se nivelează bine. Tarta se coace timp de 35 de minute. După ce timpul a trecut, tarta se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Transferați-o apoi pe un platou de servire. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel