Tarta cu morcovi și mere are un conținut scăzut de zahăr, comparativ cu alte deserturi. Deci, este un desert excelent de oferit copiilor, deoarece conține și o cantitate bună de morcovi și mere.
INGREDIENTE:
1 măr,
3-4 morcovi (aproximativ 160 g),
250 g făină pentru prăjituri,
50 g amidon de cartofi,
110 g zahăr,
200 ml apă,
80 ml ulei de floarea soarelui,
sare,
zeamă de lămâie și puțină coajă rasă,
1 plic praf de copt,
zahăr pudră.
Mai întâi, curățați morcovii, spălați-i și puneți-i în bolul de mixare. Apoi adăugați un măr tăiat cubulețe. Stropiți-l cu suc de lămâie și amestecați-l cu morcovii. Lăsați-le tocate dar nu cremoase.
Vezi si: Plăcintă cu mere și dovleac, un desert perfect de toamnă. Vedeta oricărei mese în familie
În paharul mixerului, combinați făina cu amidonul de cartofi, zahărul, apa, uleiul, sarea și praful de copt, dar și puțină coajă de lămâie rasă. Mixați timp de 5-6 minute. Când aluatul este neted, adăugați morcovii și merele pasate. Amestecați compoziția cu o spatulă.
Acum ia o matriță la alegere, nu foarte mare, și toarnă amestecul în ea. Deasupra presoară o linguriță de zahar granulat pentru a forma o crusta dulce.
Încercați și. Brioșe pufoase cu ricotta, portocale și lămâi. Ușor de făcut și extrem de delicioase. Doar 90 de calorii pentru o porție
Coaceți tarta în cuptor, la 180 de grade, pentru cel puțin 45 de minute. După ce a trecut timpul, faceți testul cu scobitoarea și lăsați-o să se răcească. Serviți tarta cu o stropire frumoasă de zahăr pudră. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News