Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu mere și scorțișoară, un desert de post rapid de făcut
WhatsApp
Tarta cu mere și scorțișoară are un gust divin, care îmbină dulceața naturală a merelor cu aroma caldă și pătrunzătoare a scorțișoarei. Aluatul crocant se completează perfect cu umplutura suculentă și aromată de mere, creând o explozie de arome în fiecare mușcătură.
Tartă cu mere și scorțișoară, un desert de post rapid de făcut / Foto: Unsplash

Această tarta cu mere și scorțișoară este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru desertul de post, plină de arome și texturi îmbietoare care vor încânta papilele gustative ale întregii familii.

 

Tartă cu mere și scorțișoară - Ingrediente:

 

- 300 g de făină

- 150 g de margarină vegană sau ulei de cocos solid

- 4-5 mere

- Suc de la o lămâie mică

- 100 g de zahăr brun

- o linguriță de scorțișoară măcinată

- Un praf de sare

 

Tartă cu mere și scorțișoară - Rețeta pas cu pas

 

Începeți prin pregătirea aluatului pentru tartă. Într-un bol mare, amestecați făina cu margarina sau uleiul de cocos solid, folosind vârful degetelor sau un cuțit, până când obțineți un amestec mărunt și nisipos. Adăugați o lingură de apă rece și amestecați până când aluatul se leagă. Dacă este necesar, adăugați încă puțină apă, dar nu exagerați pentru a nu face aluatul prea moale.

Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiți umplutura de mere. Curățați merele, îndepărtând coaja și semințele, și tăiați-le în felii subțiri. Într-un bol mare, amestecați feliile de mere cu sucul de lămâie, zahărul brun, scorțișoara și un praf de sare. Lăsați amestecul deoparte timp de aproximativ 15 minute pentru a permite aromelor să se combine.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de tartă, unsă cu puțin ulei sau margarină vegană.

Scoateți aluatul de la frigider și întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, până când obțineți un cerc cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Transferați aluatul în tava de tartă și îndepărtați excesul de aluat de pe margini.

Puneți amestecul de mere peste aluat, uniformizându-l cu o spatulă.

Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și merele sunt moi și suculente.

După ce ați scos tarta din cuptor, lăsați-o să se răcească timp de câteva minute înainte de a o tăia în bucăți.

Puteți servi tarta cu mere și scorțișoară ca atare sau alături de o înghețată vegană sau o cremă de cocos pentru un plus de savoare și prospețime.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel