Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu mere și gem. O rețetă cum făcea bunica, cu aluat moale
WhatsApp
Tartă cu mere și gem este o prăjitură simplă și sănătoasă, așa cum făcea bunica, cu un aluat moale, fără unt. 
Tartă cu mere și gem, așa cum făcea bunica

Tarta cu mere și gem este o prăjitură simplă și autentică, ca cele pe care le făceau bunicile noastre. Aluatul fără unt este moale și dulce, preparat cu ulei și îmbogățit cu bucăți de fructe și gem. În această variantă e folosit gemul de caise, dar și gemurile de piersici sau prune sunt excelente, mai ales dacă sunt făcute în casă.

Secretul acestei prăjituri? Gemul nu se duce la fund! Acest lucru se datorează faptului că merele din amestec formează o compactare care îl împiedică să se scufunde complet. 

De asemenea, adăugarea la suprafață a feliilor de măr și a lingurilor de gem este un detaliu original. Evident, cu cât punem mai multă dulceață, cu atât mai gustoasă va fi tarta cu mere și gem. 

O prăjitură care va cuceri pe toată lumea, indiferent de vârstă, cu aroma și bunătatea ei. E perfectă de savurat dimineața pentru a începe ziua cu bună dispoziție sau, în timpul zilei, în pauza de masă.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 3 ouă medii

- 140 grame zahăr pudră

- 100 grame de ulei de floarea-soarelui

- 250 grame făină

- 50 grame amidon de cartofi

- 16 grame praf de copt

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 2 mere

- 200 grame gem de caise

Așa faci cea mai bună tartă cu mere și gem

 

Se combină ouăle cu zahărul pudră într-un castron mare și se bat cu un mixer electric până când amestecul devine ușor și cremos. Se toarnă uleiul de floarea soarelui și se continuă să se amestece.

Aromatizează amestecul cu o lingură de extract de vanilie, apoi încorporează, puțin câte puțin și cernând-o, făina 00 și amidonul de cartofi.

Se adaugă praful de copt și în final merele tăiate în bucăți mici: se amestecă acum cu o spatulă sau o lingură, deoarece amestecul va fi mai dens și mai corpolent.

Se transferă amestecul într-o formă de tort de 22 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Se toarnă gemul de caise la suprafață și se decorează cu câteva felii subțiri de măr dispuse în formă de cerc sau după preferință.

Se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de aproximativ 60 de minute (în cuptorul static, se adaugă 5-10 minute la timpul de coacere). Dacă suprafața prăjiturii tinde să se ardă, acoperiți-o cu o foaie de hârtie de copt și continuați gătitul.

La sfârșitul timpului indicat, se face testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă aluatul este copt, apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de servire.

Sfaturi

Dacă nu doriți să folosiți amidonul de cartofi în această tartă cu mere și gem, puteți mări cantitatea de făină cu 50 grame.

Această plăcintă cu mere se va păstra moale timp de 2-3 zile când este păstrată în loc închis și răcoros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel