Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu mere și ciocolată. O variantă delicioasă și ușoară a clasicei plăcinte cu mere a bunicii 
WhatsApp
Tarta cu mere și ciocolată este o variantă delicioasă a plăcintei clasice cu mere a bunicii. Acest desert este un adevărat răsfăț care combină gustul irezistibil al ciocolatei cu dulceața merelor. Rezultatul va fi cel al unei tarte delicioase, căreia va fi imposibil să spui nu.
Tartă cu mere și ciocolată. O variantă delicioasă și ușoare a clasicei plăcinte cu mere a bunicii 

Tarta cu mere și ciocolată este o variantă delicioasă a plăcintei clasice cu mere a bunicii. 

Rețeta foarte ușoară este gata în 40 de minute.

Ingrediente pentru 8 porții:

4 mere medie,

3 ouă,

180 de grame de zahăr,

150 de grame de făină,

50 gr amidon de porumb,

80 g ulei de semințe de floarea soarelui,

60 de grame de lapte,

150 gr ciocolată neagră,

1 plic praf de copt (16 grame),

Timp de preparare: 30 minute,

Porții: 8 persoane

Dificultate:Foarte ușor

Calorii: 330

Bucătărie: italiană

Cum se prepară tarta cu mere și ciocolată. Rețeta pas cu pas

 

 

Topiți ciocolata neagră în cuptorul cu microunde. La final se lasă să se răcească. Într-un bol putem ouăle pe care le batem bine cu zahărul. Adăugați, apoi, laptele la temperatura camerei.

Încercați și: Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C. Uită de umplutura tradițională și folosește un borcan cu gem

Adăugați încet și uleiul de semințe și amestecați. Acum a venit rândul ciocolatei topite, care trebuie încorporată bine în compoziția de ouă. Ulterior, adăugați făina, praful de copt și amidonul de porumb și amestecați bine.

Curățați 2 din cele 4 mere și tăiați-le în bucăți. Adăugați-le în aluat cu ajutorul unei spatule. Tapetați părțile laterale și fundul unei tăvi cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt. Turnați aluatul în ea și nivelați.

Vă sugerăm și:  Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii

Merele rămase se curăță de coajă și se taie felii. Așezați  felii de mere concentric pe toată suprafața tartei. Coaceți tarta într-un cuptor static preîncălzit la o temperatură de 180 grade, aproximativ 60 de minute.

Ați putea încerca să preparați și: Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă. Un desert ușor, delicios și pufos ca un nor!

Înainte de a scoate tarta din cuptor, faceți întotdeauna testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă este gătită și în interior. La sfârșitul gătitului, scoateți prăjitura cu mere și ciocolată din cuptor și lăsați-o să se răcească în tavă înainte de a o scoate pe un platou.

Serviți câte o felie din tarta cu mere și ciocolată alături de o ceașcă de cafea bună. Cu siguranță, veți fi cucerit de gustul acestui desert, care amintește de plăcinta cu mere a bunicii.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel