Pentru această tartă specială aveți nevoie de:
pentru blat:
80 grame de unt,
300 grame de biscuiți uscați de cacao.
pentru umplutură:
100 grame de mascarpone,
200 ml de frișcă lichidă,
esență de vanilie,
80 grame de zahăr pudră.
pentru decor:
chipsuri de ciocolată.
Tapetați o formă de tartă cu diametrul de 20 cm cu folie alimentară. Topiți untul în cuptorul cu microunde. Biscuiții se toacă mărunt și se pun într-un bol. Adăugați untul topit în biscuiți și amestecați-i perfect.
Încercați și: Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior sau suc de portocale
Transferați compoziția în forma pregătită, compactați bine baza și formați marginile, trebuie să obțineți un strat uniform. Utilizați dosul unei linguri pentru cele mai bune rezultate. Forma se dă la frigider pentru 30 de minute.
Vedeți și: Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute
Între timp se pregătește crema. Într-un bol se pune frișca se mixează bine cu un mixer electric. În alt bol se pune mascarpone și zahărul și esența de vanilie și se mixează. Apoi, în acest amestec de mascarpone se adaugă frișca bătută. Cele două compoziții se amestecă cu o spatulă, cu mișcări delicate de jos în sus.
Vă sugerăm și: Tartă de post cu lămâie. Un desert super cremos, fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii
Scoateți blatul din frigider și umpleți-l cu cremă. Suprafața se nivelează. Tarta se pune din nou la frigider pentru minim 5 ore. Înainte de servire, decorează tarta cu chipsuri de ciocolată. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News