Tartă cu ciocolată și zmeură este un desert delicios în care nu vei simți deloc lipsa zahărului. Iată cum se face.
- 150 grame biscuiți cu miere și cacao
- 1 lingură miere
- 125 grame unt 80% grăsime
- o lingură esență migdale
- 200 grame ciocolată neagră
- 250 ml frișcă lichidă
- o jumătate de linguriță piper roz
- 200 grame zmeură proaspătă
Pasul 1
Se macină biscuiții, apoi se amestecă cu untul topit și mierea.
Pasul 2
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort și se prepară compoziția la 180 de grade timp de 5-10 minute.
Pasul 3
Se preîncălzește piperul roz după care se macină mare. Se încălzește ușor frișca lichidă, se toarnă peste ciocolată și se lasă la infuzat timp de 30 de secunde. După ce au trecut cele 30 de secunde, se amestecă totul cu o lingură până când toată ciocolata s-a topit și la final se adăugă piperul.
Pasul 5
Se pune crema de ciocolată peste biscuiți, se adaugă zmeura și se dă la rece. Înainte de a fi servită, este recomandat ca această tartă cu ciocolată și zmeură să fie lăsată la frigider peste noapte.
Poftă buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News