Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu ciocolată și vișine: Gust divin după o singură mușcătură
WhatsApp
Această tarta cu ciocolată și vișine este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi. Poftă bună!
Tartă cu ciocolată și vișine: Gust divin după o singură mușcătură / Foto: Unsplash

Tarta cu ciocolată și vișine pe un blat de biscuiți reprezintă o delicioasă combinație între dulceața fructelor și bogăția ciocolatei, toate așezate pe un strat crocant de biscuiți. Această rețetă este perfectă pentru a impresiona familia și prietenii la orice ocazie specială sau simplu pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită.

Iată cum să pregătiți această delicioasă tartă:

 

Tartă cu ciocolată și vișine - Ingrediente

 

Pentru blatul de biscuiți:

- 200g biscuiți (de preferat biscuiți digestivi sau alte tipuri de biscuiți simpli)

- 100g unt nesărat, topit

Pentru umplutură:

- 200g ciocolată neagră, tăiată bucăți

- 200ml smântână lichidă2 ouă mari

- 50g zahăr

- o linguriță extract de vanilie

- 200g vișine (proaspete sau din compot), scurse și fără sâmburi

Pentru decor (opțional):

- Cremă de frișcă sau înghețată de vanilie

- Fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă

 

Tartă cu ciocolată și vișine - Metodă de preparare

 

1. Pregătirea blatului de biscuiți: Zdrobește biscuiții într-o mașină de tocat sau pune-i într-o pungă și strivește-i cu un sucitor până când devin fărâmițe fine. Topește untul într-o cratiță sau în cuptorul cu microunde. Într-un castron, amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până când toate fărâmițele sunt bine acoperite. Transferă compoziția rezultată într-o formă de tartă și presează-o uniform pe fund și pe marginile formei. Pune-o la frigider pentru a se întări în timp ce pregătești umplutura.

2. Pregătirea umpluturii: Încălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron potrivit, pune ciocolata tăiată în bucăți.Într-o cratiță mică, încălzește smântâna lichidă până când începe să fiarbă ușor. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă continuu până când ciocolata se topește complet și obții o compoziție netedă și lucioasă. Într-un alt castron, bate ouăle cu zahărul și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă. Adaugă amestecul de ouă peste ciocolată topită și amestecă bine. Întinde umplutura de ciocolată pe blatul de biscuiți pregătit în formă de tartă. Așază vișinele pe suprafața umpluturii, îngropându-le ușor în compoziție.

3. Coacere și servire: Pune tarta în cuptorul preîncălzit și coace-o timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când umplutura este fermă pe margini, dar încă ușor tremurândă în mijloc. După ce este coaptă, scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească complet în formă. Dacă dorești, decorează tarta cu cremă de frișcă sau înghețată de vanilie și fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă. Taie tarta în felii generoase și servește-o alături de o ceașcă de cafea sau ceai pentru o experiență gustativă de neuitat!

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel