Ingrediente
300 grame căpșune,
1 lingură de zahăr pentru sotarea căpșunilor,
20 grame unt,
1 ou,
8 grame praf de copt,
50 ml ulei de semințe de floarea soarelui
50 grame zahăr,
150 grame făină,
esență de vanilie,
100 ml lapte
Mai întâi luați căpșunele și spălați-le bine. Apoi, le puteți felia grosier. Punem untul într-o tigaie antiaderentă și, după ce se topește, adăugăm o lingură de zahăr. Se amestecă și se sotează la foc mic. După ce zahărul se dizolvă complet, se adaugă căpșunele. Amestecați bine. Gătiți aproximativ 5 minute și puneți-le deoparte.
Încercați și: Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C. Uită de umplutura tradițională și folosește un borcan cu gem
Într-un castron de mărime medie, puneți oul, zahărul, esența de vanilie și amestecați-le bine cu telul manual. Acum adăugați uleiul de semințe de floarea soarelui și continuați să mixați aluatul. Se adaugă laptele, făina și praful de copt. Se amestecă până când obțineți un aluat omogen.
Se aprinde din nou focul sub tigaia în care avem căpșunile și turnăm peste ele aluatul proaspăt preparat. Cu ajutorul spatulei, întindeți aluatul uniform peste toate căpșunile. Se acoperă, apoi tigaia cu un capac și tarta se coace aproximativ 15 minute, la foc mic.
Vă sugerăm și: Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente
Testați cu scobitoarea pentru a vedea dacă tarta este gătită și în interior. Acum întoarceți-o pe cealaltă parte și acoperiți-o din nou cu capacul. Continuați să o gătiți încă 7 minute.
Tarta este acum gata pentru a fi savurată! Tăiați o felie și bucurați-vă de acest deliciu, preparat fără coacere. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News