Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tăriceanu vorbește de „moralitate“: Incompatibilitatea ministrului Costache - „Sunt niște semne de întrebare“
WhatsApp
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, referindu-se la situația ministrului Sănătății, Victor Costache, care operează la un spital privat, că, chiar dacă nu ar fi o incompatibilitate legală, atunci ”este o problemă de ordin moral”.
gov.ro

„Dacă nu e o incompatibilitate legală, cred că este o problemă de ordin moral. În momentul în care, tu ca ministru, începi să reglementezi pentru mediul privat în domeniul în care tu activezi, se ridică niște semne de întrebare”, a declarat la TVR Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că este, totuși, normal ca un ministru să aibă ”legătură cu lumea reală”.

”Dar dacă nu ai o poziție de neutralitate, atunci se ridică niște suspiciuni care pot sau nu să fie întemeiate”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit Libertatea, ministrul Sănătății a semnat un contract cu un spital privat din Sibiu, unde operează, în paralel cu activitatea pe care o desfășoară la minister.

Legat de acest subiect, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu îl va schimba din funcție pe Costache, deși operează la o clinică privată.

„Dl. ministru al Sănătății operează sâmbătă și duminică. În loc să se ducă în vacanțe, să se ducă la munte, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care e căutat de pacienți. Pacienții care sunt operați de el își exprimă în mod expres solicitarea de a fi operați de dl. doctor Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contract care e la o sumă minimă. (20512 lei brut pe lună - n.r.) Asta înseamnă o sumă care este... Nu putea să opereze dacă nu era angajat”, a declarat Orban, citează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel