Cremoasă, fină și absolut delicioasă! O rețetă tradițională de Taramosalata preparată din icre de pește, ulei de măsline, suc de lămâie, ceapă rasă și pâine. Este adesea servită ca parte a unui platou la ocazii speciale. Pur și simplu delicioasă!
Așadar, citiți mai departe pentru a descoperi cum să preparați cea mai bună rețetă de taramosalată, urmând sfaturile și trucurile noastre, sugestii de servire și mai multe variante de rețetă!
Taramosalata este preparată din icre sărate și uscate de cod sau crap și, uneori, chiar și de bottarga. Este o pastă catifelată și netedă care se amestecă cu ulei de măsline și suc de lămâie și se adaugă la o bază de amidon, care poate fi fie pâine, fie cartofi.
Taramosalata se servește în mod obișnuit de Rusalii, cunoscută și sub numele de Lunea "curată", care este prima zi a Postului Paștelui grecesc. Se numește "Lunea curată" pentru că este ziua în care grecii ortodocși își curăță trupul și spiritul și se pregătesc pentru cele 40 de zile de Postul Paștelui.
100 g de pâine albă fără crustă (aproximativ 5-6 felii)
250 g icre de cod afumat
½ ceapă roșie, tocată mărunt
1 cățel de usturoi, tocat
1 lămâie, zeamă
75 ml de ulei de măsline, plus un strop pentru a servi
75 ml ulei de floarea-soarelui
pită prăjită, pentru a servi
Pasul 1: Înmuiați pâinea într-un bol cu apă rece, apoi stoarceți excesul și răsturnați-o într-un robot de bucătărie sau blender. Tăiați prin pielea groasă a lobilor de icre, răzuiți icrele moi de dedesubt și răsturnați-le în robotul de bucătărie împreună cu pâinea. Adăugați ceapa, usturoiul, sucul de lămâie și un praf bun de piper negru, apoi bateți până obțineți o pastă.
Pasul 2: Cu motorul în funcțiune, adăugați treptat uleiul de măsline, apoi uleiul de floarea-soarelui, până când totul este încorporat și obțineți o pastă ușor mai groasă. Puneți taramosalata într-un castron de servire, stropiți-o cu încă puțin ulei de măsline și serviți-o cu pită prăjită.
Prepararea taramosalatei este foarte simplă. În primul rând va trebui să îndepărtați coaja de la pâine și să o înmuiați în apă. Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că stoarceți cât mai multă apă!
Apoi, luați robotul de bucătărie, adăugați pâinea, ceapa rasă fin și tarama (icre de pește). Amestecați până când ingredientele sunt făcute piure și seamănă cu o pastă. Adăugați jumătate din sucul de lămâie și mai mixați puțin.
Acum este timpul să emulsionați taramosalata. Scoateți capacul interior al robotului de bucătărie și porniți-l la viteză medie. Adăugați încet uleiul de măsline în timp ce amestecați, ca și cum ați face maioneză. Continuați să amestecați până când tot uleiul este încorporat în amestec și sosul de taramasalata este neted și cremos.
În continuare, luați o lingură și dați taramasalata dvs. să gustați. Adăugați mai mult suc de lămâie dacă doriți un plus de savoare și amestecați din nou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News