Tăiței cu varză de post este o rețetă simplă, extrem de îndrăgită de cei care țin post.
Citește și Waldorf, salata creată pentru a comemora sosirea primăverii. Rețeta savuroasă a unui preparat vedetă
Se face foarte ușor, iar rezultatul este cu adevărat delicios.
Citește și Supă de primăvară cu orez. Bogată în vitamine și revigorantă
1 varză mică (aprox 1 kg)
200 gr tăiţei laţi
1 ceapă
5 linguri ulei
4 prize piper (sau după gust)
sare
Pasul 1
Varza se taie fideluță şi se frământă cu o linguriţă de sare. După ce se frământă timp de 1-2 minute, se lasă 5 minute să se înmoaie.
Pasul 2
În timpul acesta, se toacă ceapa mărunt şi se călește în ulei încins. Este recomandat să se folosească o tigaie mare, astfel încât să încapă varza.
Pasul 3
Vezi și: Prăjitură cu bulion și cremă de griș, de post
Se pun tăițeii la fiert în multă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se adăugă varza peste ceapă şi se călește timp de 10-12 minute, la foc mediu, amestecând des să nu se ardă. Spre sfârşit, se reglează focul și se micșorează.
Pasul 4
Când e aproape gata, preparatul se condimentează cu piper, apoi se adăugă tăiţeii scurşi de apă şi amestecaţi bine. Se potrivește de sare, dacă mai e nevoie și se pune în farfurii.
Poftă bună!
Dacă ți-a placut această rețetă de tăiței cu varză de post, cu siguranță îți va plăcea și cea de ardei umpluți de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News