Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taie o ceapă și curăță geamurile și oglinzile cu ea: Un truc neobișnuit, care te scapă de multe probleme
WhatsApp
Atunci când se confruntă cu o problemă în viața de zi cu zi, gospodinele moderne caută imediat o soluție pe Internet. Trucul cu ceapă este unul dintre secretele care vă ajută să curățați geamurile simplu și rapid, până să scârțâie.
Taie o ceapă și curăță geamurile și oglinzile cu ea: Un truc neobișnuit, care te scapă de multe probleme

Multe dintre trucurile bunicii sunt încă binevenite în secolul XXI, iar gospodinele apelează adesea la ele. Pentru ca ferestrele să strălucească de curățenie și chiar și după ce speli cele mai prăfuite ferestre fără urme, trebuie să adaugi amidon în apă.

Există multe produse pe piață care să rezolve această nevoie spălării geamurilor, deși poți să-ți faci și singur soluția ecologică și economică pentru curățarea geamurilor. Aceste soluții le poți intercala cu acest truc eficient cu ceapă.

Ai nevoie: o jumătate de ceapă și o cârpă care nu lasă scame (o cârpă din microfibră )

Taie o ceapă și curăță geamurile și oglinzile cu ea

 

Doar frecați o jumătate de ceapă peste sticla și uscați cu o cârpă fără scame, de preferință o cârpă din microfibră. Repetați de câte ori este necesar, dar suprafețele tind să strălucească numai după câteva mișcări.

Și dacă doriți să sporiți puterea cepei, înainte de a usca suprafața de sticlă, pulverizați o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. În plus, neutralizezi mirosul cepei.

La final, după uscarea cu o cârpa din microfibră, îndepărtează excesele de amestec cu un ziar. Astfel evitați ca acestea să fie pătate și opace. Repetați procesul pe mese sau pe orice altă suprafață de sticlă.

De asemenea, apa în care au fiert două, trei cepe poate fi folosită la spălarea geamurilor. Aceasta curăţă şi degresează foarte bine. Vei vedea că geamurile tale vor străluci de curăţenie.

Insectele pot contamina sticla. Pentru a împiedica muștele să aterizeze pe oglinda ta, poți freca o ceapă pe ea. 

Gândacii și furnicile vă infestează adesea bucătăria și vă otrăvesc viața cu prezența lor. Dacă puneți o frunză de dafin într-un castron de zahăr sau de pâine, insectele vor fugi îngrozite. 

Bicarbonatul de sodiu pentru ferestre curate

 

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural foarte eficient pentru redarea strălucirii ferestrelor foarte murdare. Pentru persoanele care trăiesc lângă mare, bicarbonatul de sodiu este o adevărată binecuvântare, deoarece eliberează tot ceea ce spray-ul așează pe ferestre.

De asemenea, eficient pe ferestrele grase, bicarbonatul îndepărtează murdăria incrustată fără a zgâria ferestrele.

Diluați 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă fierbinte.Folosind o cârpă din microfibră îmbibată în acest amestec, curățați geamurile, ferestrele, parbrizele.Folosiți o racletă pentru a limita dungile și ștergeți cu o cârpă uscată. Ferestrele dumneavoastră vor fi curate și clare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel