Sicriul cu trupul cunoscutului artist a fost depus de vineri la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, iar sute de persoane i-au adus un ultim omagiu, chiar dacă intrarea în foaier s-a făcut exclusiv pe baza certificatului verde COVID.
Slujba religioasă a avut loc în aer liber, pe platoul din Piaţa Avram Iancu, unde s-au adunat alte sute de oameni - artişti, oficiali, persoane care l-au îndrăgit pe artist.
Pe timpul slujbei religioase oficiate de un sobor de preoţi, sicriul a fost acoperit de către militari cu drapelul naţional.
În aplauzele celor prezenţi, sicriul a fost ridicat pentru a fi dus la Cimitirul Eternitatea, unde, de asemenea, era aşteptat de o mulţime de persoane. Acestea au aplaudat şi ele minute în şir la sosirea cortegiului funerar. La ceremonialul de înhumare, militarii au executat salve de foc.
"Simt o profundă durere, pentru că mi-a fost un prieten adevărat de câteva decenii. Noi am colaborat foarte frumos cu multe orchestre din ţară şi eram mândră că sunt cu el în distribuţie, mi-a devenit prieten de la început şi mi-a prevăzut un destin artistic frumos, ceea ce pentru mine a fost o încurajare extraordinară. Benone a fost un om de o puritate sufletească extraordinară. Aşa vesel cum era, avea o profunzime a trăirilor. A plecat cineva drag din familia marilor artişti ai folclorului românesc, a tradiţiilor. Singurul lucru care ne mai încurajează este că artiştii nu mor de tot, rămân cântecele lor, rămân imaginile la televiziune, rămân amintirile", a declarat, pentru Agerpres, Florica Bradu, cunoscută interpretă de muzică populară din zona Crişana.
Directorul artistic al Ansamblului "Crişana", Leontin Ciucur, a evidenţiat că Benone Sinulescu "era un om plin de voioşie".
"Sunt foarte îndurerat de pierderea prietenului Benone Sinulescu. A fost un om deosebit, care a a sprijinit mulţi artişti în cursul vieţii. Cu noi a avut o colaborare frumoasă la Oradea. Era un om plin de voioşie şi iată că pierderea este foarte mare pentru că ne pleacă rând pe rând valorile. Se pare că deja pe lumea cealaltă se întregesc mai mult formaţiile artistice decât ce ne rămân. Este oarecum un avertisment să preţuim mai mult artiştii, să preţuim mai mult valorile atunci când sunt în viaţă", a spus Leontin Ciucur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News